Bezoek uit Nederland! 
Wat hebben wij de afgelopen week genoten van Jacco, Simone, Vera, Lotte en Niek. Samen geborreld, gegeten(aan lange tafels in de zon), bijgepraat, geknuffeld en heerlijk gezommen in zee. En niet te vergeten Jurrien en Martha die ook een week op Kythira hebben doorgebracht. Het was voor ons een erg relaxte en luxe week. Erg fijn dat ze allemaal enthousiast zijn over de plek waar wij willen bouwen. En ze hebben het eerste plan van onze architect gezien. Maar we kopen niets zonder de juiste informatie op papier. Iedereen is nu weer naar huis, naar Nederland, en vandaag is het meteen een bewolkte dag, dat na 1 hele week blauwe lucht en veel zon. Goed nieuws is dat deze week ons ADSL klaar ligt en dat wil zeggen dat we bijna ons eigen internet hebben. Onze monteur is nu voor een paar dagen in Athene, net nu, maar die paar dagen kunnen er nog wel bij.

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 2203 keer bekeken )   |  related link
De hoogste tijd voor een nieuw bericht! 
Maar is er ook echt nieuws?? Albert is een jaar ouder. Ons Grieks gaat elke week weer beter. Onze harde schijf kan niet meer gemaakt worden, we hopen van harte wel dat de informatie teruggehaald kan worden. We leren steeds meer mensen kennen en dat is best handig. Neem bijvoorbeeld de grond die we hebben gekocht. Op 21 april zou de overdracht zijn maar we hebben het een maand vooruitgeschoven o) . We krijgen niet de juiste informatie op papier. Onze advocate is er mee bezig maar ook door de mensen hier worden we geinformeerd en geprikkeld om niet zonder meer akkoord te gaan met mondelinge informatie. We duiken zo steeds dieper in alle Griekse wetten en regels, die zijn er wel. Niet altijd leuk maar wel belangrijk. We wachten nog steeds op onze internetaansluiting, nu alleen nog ADSL, en de bouwvergunning van Frilingianika. Ach en wee horen we dan als we bellen/mailen met vrienden en familie. Toch ervaren wij dat hier anders dat is bijna niet uit te leggen. Verder staat hier het Orthodoxe Paasfeest voor de deur, dit weekend. We merken dat de drukte hierdoor toeneemt. Kythira op z`n paasbest!

Anita

[ 1 reactie ] ( 871 keer bekeken )   |  related link
Het was me de verjaardag wel. 
En dat is niet omdat ik 40 ben geworden. Wel omdat mijn(anita) ouders nauwelijks voet op Kythirese bodem hebben gezet of ze moesten al het besluit nemen om terug te keren. Door familie-omstandigheden is hun verblijf van 3 weken ineens ingekort naar maar 5 dagen. Zo jammer. De korte tijd die we samen hebben gehad is intensief benut en was heerlijk. In ieder geval hebben ze zelf kunnen waarnemen hoe het ons hier vergaat en dat is gewoon heel erg goed.
Ondertussen hebben wij op mijn verjaardag GROND GEKOCHT, wat een cadeau! Met dank aan pa en ma Snippe en de firma Bartels voor de `adviezen` reacties en luisterende oren. We houden het nog even spannend hoe, wat en waar want de komende weken gaat onze advocaat alle papieren checken. Als we dan een `go` krijgen melden we dat uiteraard zo snel mogelijk.
Anita

NB: bedankt voor alle kaarten(Marjan, Pascal,Beau die van jullie was het eerste hoor en Ingrid de slingers gebruiken we voor Albert op 4-4) mailtjes, telefoon en sms felicitaties, geweldig allemaal.

[ 3 reacties ] ( 1030 keer bekeken )   |  related link
De laatste foto als dertiger???? 
Morgen 20-3-2008 wordt Anita 40 jaar! De bedoeling was hieronder de laatste foto van haar als dertiger te plaatsen. Ondanks de welwillende hulp van alle medewerkers van het internetcafe is het niet gelukt. In ieder geval was het een foto van een stralende, bruine en relaxte Anita, volgens mij het absolute bewijs dat het Mediterane klimaat en levenstijl de mens goed doet. :)

Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om morgen even langs te komen ..... Maar als dat niet lukt (wat ik wel een beetje kan begrijpen) zou het leuk zijn als ze een heleboel e-mails ontvangt (of een berichtje op de weblog)! Geeft niet als ze wat te laat komen. Ze blijft nog wel een tijdje 40.

Voor nu kalinichta en tot horens!

Albert

Toch Gelukt! de laatste kiek als dertiger

[ 6 reacties ] ( 3369 keer bekeken )   |  related link
De eerste vergunning is binnen! 
Nadat we midden op straat werden aangehouden door een politieagent die ons vertelde dat de verblijfsvergunning klaar lag. Daar aangekomen was er toch nog een probleem...Hij kon geen kopie maken omdat de electriciteit weer eens was uitgevallen, de stakingen gaan door. Maar na even wachten floepte deze weer aan.
Dus vanaf vandaag is de verblijfsvergunning binnen!!! Nu kunnen we een auto gaan kopen.

groeten,
Albert&Anita

[ 4 reacties ] ( 2683 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende