Een nieuwe Speciale Vakantie 
In de afgelopen maanden zijn er diverse telefoontjes, skype momenten en vooral veel mailverkeer met Ineke Hilhorst geweest over de week Intuïtieve en Energetische Groei op een Grieks eiland . Dat is een hele mond vol maar daar krijg je heel veel voor terug. Ineke heeft jarenlange ervaring met deze 'persoonlijke groei-week' zoals ze dat zo mooi noemt. Ze vindt Griekenland bij uitstek de ideale plek hiervoor en na jarenlang Lefkas, en eenmalig een uitstapje naar Frankrijk, is ze via via bij ons terechtgekomen.
Kleinschalig, veel natuur, wandelingen, comfort, luxe en lekker eten zijn zo een aantal ingrediënten welke wij kunnen bieden.
Ben je nieuwsgierig geworden over deze 'groei-week' lees dan hier verder .

Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het paasfeest op Kęthira  
Op zaterdagavond zijn er vele kerkdiensten op het eiland. De dienst begint rond 23:30 uur en stopt rond 24:00. Liederen en gebeden gaan vooral over het licht. Het feest van het licht, dat op die avond speciaal is ingevlogen vanuit Athene en wordt rondgebracht door de hoofdpriester.
Christus is opgestaan, hij is waarlijk opgestaan. Een Griekse 'begroeting' in deze dagen.
Na de kerkdienst gaat men aan de soep, de soep van pens, het vasten is voorbij. De rood geverfde eieren staan op tafel, verse jonge kaas en heerlijke voorjaarssalades. Eitje tikken is dan favoriet en wiens ei heel blijft is de winnaar. Het smulfeest gaat door tot een uur of drie in de nacht. Het is dan een korte nacht want om 7 uur in de ochtend moet het lam aan het spit. Deze wordt dan tijdens de paaslunch geconsumeerd met nog meer lekkers. In het dorp Agia Pelagia is het groot feest. De tafels van de restaurants zijn gereserveerd en op het strand hangt een grote rij lammeren. Er is muziek en dans.
Het kan ook zijn dat je wordt uitgenodigd bij de Griek thuis zoals onze paasgasten. Iedereen was uitgenodigd bij Dimitris op de prachtige boerderij in Aroniadika. Die heerlijke Griekse gastvrijheid, hoe meer zielen hoe meer vreugd is het motto.

En zie daar alle gasten kwamen langs. Het is dan ook heerlijk toeven in de tuin aan lange tafels, op een tapijt van kamille en genieten van de Griekse hapjes en vers gebraden lam(als je daar van houdt).

Nog fijne dagen,
Anita[ 1 reactie ] ( 199 keer bekeken )   |  related link
Vrolijk Pasen! 
Inmiddels zijn de eerste gasten voor het Griekse Paasfeest gearriveerd. Het wordt een druk en gezellig weekeinde voor het hele eiland. Als we ook nog kunnen genieten van het prachtige voorjaarsweer van de afgelopen weken/maanden dan kan het paasfeest bij ons niet meer stuk.
Wij wensen iedereen een heel vrolijk pasen.

Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 265 keer bekeken )   |  related link
StilteWandelingen en Mindfulness 
Tjjdens het ontbijt bij de StilteWandelingen is het een gezellige drukte. Serieus wordt het pas na het ontbijt maar volgens de deelnemers is er veel gelachen. Zo veel dat er eentje riep: "Ik heb de laatste jaren niet zo veel gelachen als in de afgelopen week".
Ook op de ochtend van Albert zijn verjaardag is er voor hem luidkeels gezongen en vooral gelachen om het hoedje van papier. Iemand vroeg hem de dag er voor wat hij wilde hebben voor zijn verjaardag. Albert antwoordt met doe maar 'een hoedje van papier'. Met assertieve en creatieve deelnemers kom je een heel eind.

Tijdens het ontbijt deelt Albert zijn verjaardagstraktatie. Heerlijk gevulde chocolade van de delicatessenwinkel Rena's in Livadi. Gelukkig was er nog heeeeel veel over. Mjammie.

StilteWandelingen en Mindfulness in 2015 begint op 20 maart.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 357 keer bekeken )   |  related link
Het Koksma Archief, Oproepje 
Van Jean Bingen:

Onder auspiciën van de Wereldraad van Kerken werkte het Nederlandse echtpaar Koksma in de jaren 1960 -1971 aan de verbetering van de leefomstandigheden op het Griekse eiland Kythera.

Tussen 1964 - 1969 hebben zeker 400 toen nog jonge Nederlanders in hun vakantie op Kythera vrijwilligerswerk verricht.

In juli 2014 wordt nu op Kythera een herdenkingstentoonstelling van hun werkzaamheden gehouden.

Bent u een van die ‘jonge’ Nederlanders en hebt u nog interessante informatie en foto’s dan graag contact opnemen met

Jean Bingen: zomerkampen.kythera@outlook.com

[ reactie toevoegen ] ( 82 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende