Lang leve de Koning(in)! 
Heel Nederland maakt zich op voor de grote dag morgen. Kroningsdag! Alle koningsgezinde Nederlanders wensen wij voor morgen heel veel plezier. Fout! Dat begint vanavond al. Drink niet te veel, blijf gezond en allemaal kijken gaan wij ook doen.
Het klinkt raar maar heel Griekenland is bezig met de voorbereidingen van het jaarlijkse grootste nationale feest: Ta Pascha - Het Pasen.
Kali megali efdomada - de goede grote week is begonnen met op zondag 5 mei de paasviering. Ondanks de crisis zal heel Griekenland geuren naar geroosterde lammeren. Met een glaasje wijn, veel dans en nog meer zonneschijn is het feest compleet en is de Griekse folklore niet stuk te krijgen.
Jazeker het is al tijden prachtig weer met de laatste week temperaturen boven de 25 graden. Menige duik in zee hebben wij al gemaakt. Voor iedereen een geweldige week, en voor alle Grieken het meest, in het prachtige Griekenland en het paradijs Kythira.

Anita
[ reactie toevoegen ] ( 1 keer bekeken )   |  related link
Interview 
"Wat ik zelf het meest geleerd heb toen ik begon met mijn eerste mindfulness training, is het leren leven met mijn eigen onhebbelijkheden en gewoontepatronen".

Klik hier om het interview met mindfulness trainer Rian Coumou, oa StilteWandelingen op Kythira, te lezen.

Anita


[ 1 reactie ] ( 1426 keer bekeken )   |  related link
Zoek de verschillen! 
Het is klaar. Maar wat is er nu precies veranderd? Wie weet het?
Anita[ 3 reacties ] ( 401 keer bekeken )   |  related link
Het laatste nieuws uit Athene 
De Omilo nieuwsbrief, in het Engels, staat vol met interessante informatie direct uit het Griekse leven gegrepen. Klik hier om deze nieuwsbrief te bekijken en te lezen.

Anita

NB: en voor de studiebollen Grieks: er is een nieuw Grieks leerboek! Kijk snel bij de Omilo nieuwsbrief.

[ 1 reactie ] ( 394 keer bekeken )   |  related link
De katten van Kythira! 
Mavromatti en Kardoela zijn de mooiste en de liefste, voor ons! Maar er zijn nog veel meer en niet allemaal worden ze zo in de watten gelegd als bij ons. Irene uit Mitata heeft op facebook een pagina aangemaakt en daar kun je ze bekijken en volgen door hier te klikken . De pagina kan nog wat likes gebruiken. Kortom heb je een facebook pagina en vind je dit een goed initiatief, want je kunt ook een Kythiriaanse kat adopteren of ondersteunen, klik dan op like.

Anita


[ reactie toevoegen ] ( 1 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende