Het vliegtuig kon niet landen 
Vandaag zou de eerste Transavia vlucht Amsterdam - Kythira arriveren. Door laaghangende mist is dit niet gelukt. Het vliegtuig in in Kalamata aan de grond gezet gegaan en men is nu met de bus onderweg naar Neapolis. Daar wordt iedereen vanavond nog met de veerboot naar
Kythira gebracht.
Het weer is sinds een paar dagen nogal onstuimig. Veel regen en vandaag en slechts 10 graden. Onvoorstelbaar. Normaal lopen we nu echt wel in korte broek of iets dergelijks.
Zondag as is het Pasen en de voorbereidingen zijn overal in volle gang. Iedereen hoopt van harte op een zonnige dag want dan kan met goed fatsoen de lam aan het spit. De voorspellingen tot nu toe zijn goed....
Anita

[ 1 reactie ] ( 815 keer bekeken )   |  related link
Buiten eten sámen met de zonsondergang 
Het is nu rond 20:30 en het schemert hier. Het is nu te fris om nog langer buiten te blijven zitten. Heerlijk om zo (nu pas) voor het eerst dit jaar 's avonds buiten te kunnen eten. Samen met de zonsondergang als decor en de vogeltjes als muzikale begeleiding.
Volgende week is het 'megalo efdomada' de grote week voor het Paasfeest op zondag. De drukte begint (ook nu pas) toe te nemen. Is alles laat dit jaar? Wij hadden/hebben gasten maar het is nog steeds extreem rustig op het eiland. Is dit de crisis? Het is zo mooi hier. Gelukkig komt Ross Holidays maandag de 18e met een vliegtuig vol verse toeristen uit Nederland; de hoogste tijd.
Vrolijk Pasen!
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 638 keer bekeken )   |  related link
45! 

en hij ziet er uit als 35! De foto is van vandaag genomen in de Winery op Kythira waar je echt zalige wijnen kunt proeven en kopen. Daarna een heerlijke lunch in Kapsali in prettig gezelschap.
Anita

[ 5 reacties ] ( 906 keer bekeken )   |  related link
Griekse muziek 
Voor iedereen die dol is op de Griekse rembetika en voor iedereen die de Griekse urban bleus wil leren kennen speelt de band Apsilies op 21 april 2011 in het tropentheater te Amsterdam.

Interesse? klik dan op onderstaande link voor een klein voorproefje.
http://www.tropentheater.nl/smartsite.s ... e=Apsilies

Mocht je gaan alvast heel veel plezier!
Anita

[ 1 reactie ] ( 619 keer bekeken )   |  related link
Zomertijd! 
De klok een uur vooruit dus de nacht een uurtje korter lees ik op nu.nl. Bij mij is het toch altijd de dag een uurtje korter.
De jongens van de 'bouw' waren zoals elke ochtend de afgelopen twee weken keurig om 8:00 uur al aan het werk. Werk?? jahaaaa. Er worden muren gebouwd en een prachtige oprit en hier en daar nog wat terrassen. Het is een drukte van belang en voor de Pasen(tegelijk met Nederland dit jaar) moet het er netjes uitzien.

Het mooie is dat de stenen gewoon van ons eigen terrein komen. De hele dag door wordt er met de Bobcat gegraven, geploegd en gezocht naar stenen. Soms zijn de Grieken best practisch.

Anita

[ 1 reactie ] ( 503 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende