De veerboot! 
De veerboot Vinsentzo Kornaros vaart weer sinds eind februari. De haven van Athene, Pireas, Kreta, Antikythira en Gythion zijn zo allemaal in een paar uur te bereiken vanaf Kythira. De veerboot is een heel ontspannen vervoer en bij mooi weer zitten we lekker buiten.
We hebben een lijst met boodschappen te doen op het vaste land. Om ook even een break te hebben besluiten we om op een woensdag met de veerboot naar Gythion te varen met een stop en overnachting in Mystras nabij Sparti. Uiteraard even gluren bij de buren bij guesthouse Xenonas Mazaraki . Heerlijk geslapen en er werd een ontbijt op ons terras gebracht, wat een luxe. De volgende dag richting Athene met een overnachting in het centrum. Ondertussen laden we de auto vol boodschappen en gaan met de boot van vrijdagmiddag om 17:00 uur weer terug van Pireas naar Athene. Om 00:30 stappen we van de boot en zijn weer thuis. Heerlijk zo'n dergelijk rondje.


Anita


[ 2 reacties ] ( 255 keer bekeken )   |  related link
Zeg het met bloemen! 
Voor de tijd van het jaar is het prachtig weer in West-Europa, wat een feest. Na een paar dagen flink wat regen is het hier op Kythira gelukkig weer droog maar wel koud. Met slechts 10 graden loop ik nu in mijn dikste winterkleding. Zodra de zon doorkomt is het, zelfs met 10 graden, wel meteen lekker warm. Door al die regen, best veel deze winter, en zon, nog meer, is het al prachtig bloemig op het eiland. We gunnen ons geen tijd om zelf op pad te gaan en de fotocollectie van bloemen uit te breiden. Gelukkig hebben we meer enthousiaste eilandbewoners die gek zijn op de bloemen en ze fotograferen en er nog een uitleg bij geven ook. Klik hier maar eens . De uitleg is in het Grieks dat wel. Met de google vertaalmachine die geintegreerd is in de website wordt het voor iedereen duidelijk.
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
Nieuwe verhalen 
Nieuwe verhalen over en ons leven op Kęthira. Onze buurvrouw en de wandeling naar Freatsi heb ik net toegevoegd.
Fijn weekende!
Anita

[ 2 reacties ] ( 238 keer bekeken )   |  related link
Kop of munt? 
Zie hier een bronzen muntje, tenminste een deel er van, uit de Byzantijnse periode. Die is lang en begint rond 300 vChr met Alexander de Grote en stopt in 1453. Toen kwamen de Turken aan de macht.
Albert heeft dit bronzen muntje gevonden op het eiland en er moeten nog veel meer zijn, diep in de aarde verstopt. Of toch niet zo diep je moet alleen goed weten wat je zoekt.
Na het muntje goed te hebben schoongemaakt met gedestileerd water kwam er een gezichtje tevoorschijn en op de achterkant letters. Na een middagje zoeken op het www weet Albert bijna zeker dat deze afkomstig is uit de periode 641-644 nChr. en dat Constans II de toen regerende keizer is afgebeeld. Er zijn nog wat vragen te beantwoorden dus later meer hier alvast de afbeelding van het kopje.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Mirte 
Onze eerste Mirto likeur! Over een een maand of 2 weten we hoe het smaakt, het heeft nu iets van een hoestdrankje, nog even geduld!


Anita

[ 2 reacties ] ( 237 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende