Kop of munt? 
Zie hier een bronzen muntje, tenminste een deel er van, uit de Byzantijnse periode. Die is lang en begint rond 300 vChr met Alexander de Grote en stopt in 1453. Toen kwamen de Turken aan de macht.
Albert heeft dit bronzen muntje gevonden op het eiland en er moeten nog veel meer zijn, diep in de aarde verstopt. Of toch niet zo diep je moet alleen goed weten wat je zoekt.
Na het muntje goed te hebben schoongemaakt met gedestileerd water kwam er een gezichtje tevoorschijn en op de achterkant letters. Na een middagje zoeken op het www weet Albert bijna zeker dat deze afkomstig is uit de periode 641-644 nChr. en dat Constans II de toen regerende keizer is afgebeeld. Er zijn nog wat vragen te beantwoorden dus later meer hier alvast de afbeelding van het kopje.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Mirte 
Onze eerste Mirto likeur! Over een een maand of 2 weten we hoe het smaakt, het heeft nu iets van een hoestdrankje, nog even geduld!


Anita

[ 2 reacties ] ( 237 keer bekeken )   |  related link
Het Koksma Archief 
Waarom kwamen er Nederlanders in de jaren 60 naar het eiland? Het is een indrukwekkend verhaal en onze vriend Jean Bingen, die half in Nederland en half op het eiland woont, heeft een groot archief met verhalen en foto's en tekeningen. Reden: hij was er zelf bij aanwezig als student ingenieur, nog mooier hij heeft er ook zijn vrouw leren kennen(nog altijd heel gelukkig samen).
Inmiddels is de Culturele organisatie op het eiland de hele winter al bezig om deze zeer waardevolle informatie tot een mooi geheel te smeden. Een expositie/herdenkingsbijeenkomst gaat deze zomer zeker volgen. De hoofdrolspeler in het geheel is ing. Koksma. Wij hebben hem zelf nooit ontmoet, toen was hij al overleden, maar familie van hem komt nog regelmatig op het eiland.
Klik hier en je krijgt alvast een eerste indruk(in het Engels).
We houden je op de hoogte.

Anita

NB: het nieuwe weblog laat nog even op zich wachten, veel te druk met andere dingen, verven enzo...


[ 2 reacties ] ( 443 keer bekeken )   |  related link
Sneeuw! 
Sneeuw! Op het Taigetos gebergte aan de overkant op de Peleponessos. Altijd indrukwekkend om dat te zien vanaf ons huis. Overigens is deze foto genomen vanaf de westkust achter Gerakari. Het is trouwens prachtig weer waardoor de natuur al volop bloeit. Het eiland wordt elke dag een beetje geler en geuriger met dank aan de brem.

Het kluswerk is trouwens klaar. De terrassen beneden zijn nog groter geworden en mooi. Komt dat zien!!! Het was tijd voor een wandeling maar nu weer snel verder met verven en klussen want over een maand komen de eerste gasten al weer en we hebben nog heeeel veel te doen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nog een klus  
Het vertrouwde geluid van een draaiende cementmolen, gehak op stenen, Griekse stemmen op de achtergrond en dat alles op ons terrein. Kortom er wordt weer wat gebouwd. Maar eerst afgebroken en dat doet altijd een beetje pijn.

Over 3 dagen zal het al klaar zijn. Dan neem ik het wat ruimer. Laat zeggen een week. Immers de planning was dat onze klussers de eerste week van januari al aan de slag zouden gaan.
Nieuwsgierig naar het eindresultaat ben ik al maanden. Jij ook?

Ondertussen verven en schuren wij vrolijk door.
Anita

[ 1 reactie ] ( 314 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende