39, 40, 41  
Gisteren vierde ik al weer mijn derde verjaardag op Kythira. De eerste keer was tijdens een weekje vakantie. Gisteravond zijn we verwend met een feestmaal gemaakt door Frank en Irene; mijn verjaarscadeau van hen. Bedankt voor alle mail, telefoon, sms-'en en kaartjes. Op 4 april, als Albert jarig is, vieren we onze beide verjaardagen. Open huis vanaf 12 uur 's middags. Een ieder die in de buurt is...

Anita

[ 3 reacties ] ( 858 keer bekeken )   |  related link
De Kleur (vervolg 2) 
Vanmorgen bleek de donkere kleur van het middendeel al flink verbleekt en ja hoor het was dezelfde kleur. Weddenschap verloren! De Albanese werkers kwamen al op mij afgesneld. Ik betaalde vlug de 5 euro waarom ik gewed had (dacht ik). Maar toen begonnen ze hartelijk te lachen. We hadden klaarblijkelijk niet om 5 euro gewed maar om 5 bier. En die halve liters Amstel kosten toch echt 2 euro per stuk. Dus helaas 10 euro kwijt. En weer wat geleerd. Ze wedden hier alleen om bier.

Albert

[ reactie toevoegen ] ( 10 keer bekeken )   |  related link
De Kleur(vervolg) 
De buitenkant wordt verder gepleisterd. En hoe. De schrik sloeg ons om het hart bij het zien van het grote kleurverschil tussen de linkermuur en de versgepleisterde wand met de boog. Wat zijn ze aan het doen? Volgens onze aannemer en de bouwvakkers is dit exact dezelfde kleur echter de linkermuur is al goed aan het opdrogen. Wij geloven het niet en we hebben er zelfs om gewed.

Vandaag rond een uur of 6 was het verschil nog steeds mega-groot. Overigens vinden we beide kleuren geweldig. De natte verse muur is heel warm. Wat als de 'oude' linkermuur nu nat wordt krijgt deze dan ook die warme kleur? wat spannend. Het heeft al een paar weken niet geregend, fijn hoor.Nu zouden wij het niet erg vinden als er een flinke bui valt om te zien hoe de linkermuur uitpakt.
Wordt vervolgd.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 9 keer bekeken )   |  related link
BoomPlantDag 
Zie hier onze olijfboomgaard.

De boompjes staan wel wat iel te wapperen, maar ach ze zijn ook nog maar 5 jaar oud. We gaan ze goed verzorgen met water en geitemest. Geiten zijn er genoeg. Ze hebben de in oktober vers aangelegde plantjes van onze buurvrouw uit Athene al opgesmikkeld. Dat ontdekte ze, zeer teleurgesteld, afgelopen weekend toen ze met haar gezin een paar dagen op Kythira was.
Geiten houden gelukkig niet van olijfbomen.

Anita


[ reactie toevoegen ] ( 9 keer bekeken )   |  related link
De Kleur  
Een lastige klus was het: Het kiezen van de Kleur voor de buitenkant van Fos kai Choros. De kleur wordt meteen gemengd in het pleisterwerk om het geheel een authentiek uiterlijk te geven. Hele kleurensessies hebben wij samen al gehad en we dachten dat we er uit waren. Toen kwam de aannemer met zijn idee en begonnen we natuurlijk weer te twijfelen. Op een zonnige ochtend van acht tot half-elf hebben we onder het toeziend oog van alle bouwvakkers kleuren gemengd tot we er hopeloos van werden. Na nog een paar proefjes hebben we toch maar gekozen. De afgelopen 2 dagen bleven we twijfelen en hebben we 3x per dag gekeken. Is het mooi? Kijk snel bij Project Fos kai Choros voor het eerste pleisterwerk aan de buitenkant.
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 627 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende