De Kleur  
Een lastige klus was het: Het kiezen van de Kleur voor de buitenkant van Fos kai Choros. De kleur wordt meteen gemengd in het pleisterwerk om het geheel een authentiek uiterlijk te geven. Hele kleurensessies hebben wij samen al gehad en we dachten dat we er uit waren. Toen kwam de aannemer met zijn idee en begonnen we natuurlijk weer te twijfelen. Op een zonnige ochtend van acht tot half-elf hebben we onder het toeziend oog van alle bouwvakkers kleuren gemengd tot we er hopeloos van werden. Na nog een paar proefjes hebben we toch maar gekozen. De afgelopen 2 dagen bleven we twijfelen en hebben we 3x per dag gekeken. Is het mooi? Kijk snel bij Project Fos kai Choros voor het eerste pleisterwerk aan de buitenkant.
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 594 keer bekeken )   |  related link
Athene 
Zes dagen zijn we in Athene geweest om te kijken naar keukeninrichtingen, hang- en sluitwerk, bedden en wat al niet meer voor ons Guesthouse. Athene, met zijn meer dan 5 miljoen inwoners, heeft veel te bieden en er is goed te onderhandelen. Dat er in 1 straat 3 winkels zitten onder een andere naam maar met dezelfde eigenaar blijkt bij het onderhandelen over de prijzen. De prijs werd wel steeds lager. Eind februari lees je er alles over. Ondertussen hebben we tijdens deze dagen dolfijnen gespot op de veerboot Neapoli-Kythira, hebben we in de sneeuw gereden op de Peleponessos, onze kat Tipsie was spoorloos en bij terugkomst staat(zie project Frilingianika) onze trap naar het dakterras er. Nu alleen nog een verfje aan de buitenkant.
Anita[ reactie toevoegen ] ( 306 keer bekeken )   |  related link
HELP! Wat is dit? 


Nee, het is geen eng kythirees insect. Het is een lamp van de Groninger kunstenaar Wout Wessemius www.wessemius.nl Een jaar geleden met zorg ingepakt en meegenomen uit Nederland. Twaalf maanden lang stond het, met vele andere spullen, opgeslagen. De afgelopen week zijn we bezig geweest om veel spullen uit te pakken en een plek te geven in ons gerenoveerde huis in Frilingianika. Er is ook weer veel ingepakt, of we hebben te veel meegenomen of het huis is te klein...
Onze mobiele telefoons doen het niet vanwege de dikke muren. Onze vaste telefoonnummer is 0030 27360 38350 of skypen, lekker goedkoop en zo leuk.
Deze week de laatste foto`s van ons Eerste Eigen Griekse Huis.
Anita

[ 4 reacties ] ( 1294 keer bekeken )   |  related link
De Verhuizing! 
Het is zover deze week gaan we verhuizen naar ons Eerste Eigen Griekse Huis in Frilingianika. Lampen monteren, schoonmaken, kitten een heleboel kleine klusjes houden ons al 2 dagen bezig. Alle zin en onzin spullen die we een jaar geleden zorgvuldig(met hulp) hebben ingepakt komen nu weer tevoorschijn. De wasmachine heeft al proef gedraaid en met goed resultaat. Nu de vaatwasser nog. De deurtjes voor de koelkast en het vrieskastje pasten precies, te precies. De laden in de koelkast en vriezer konden we niet meer naar buiten trekken. Daar komt een nieuw frame voor. De leiding in de keuken lekt nog steeds, gebruiken ze die oude troep weer(grrr), maar dat zijn details. We gaan snel weer verder.
groet,
Anita[ 1 reactie ] ( 614 keer bekeken )   |  related link
Zin in een Grieks eiland in 2009?  
In ons filmpje van 17 december hadden wij al aangekondigd dat in mei de oplevering van ons Guesthouse annex Bed&Breakfast plaats zal vinden.
Wij houden een slag om de arm. Onze planning is nu dat wij in juli dit jaar onze eerste zomergasten kunnen ontvangen. De bouw lijkt snel te gaan maar er moet nog heel veel werk gedaan worden. Ook na de oplevering. Heel erg spannend allemaal.
Om (geestelijk) te ontspannen, en om onze creativiteit extra te stimuleren, hangen wij al weer een paar dagen in de bomen. Olijven plukken dus. Het is zo leuk om te doen dat wij bedacht hebben om onze gasten de mogelijkheid te bieden om een aantal dagen olijven te komen plukken. Het echte Griekse eilandleven ondergaan, zeg maar. De start van de olijven pluk is eind oktober. Hoe wij dat bedacht hebben lees je hier http://www.eengriekseiland.nl/blog/stat ... 119-175746

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 980 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende