Nieuw blog! 
Een jaar geleden ben ik al gestart met het opzetten van een nieuw blog en de komende weken pak ik het weer op. Ik kan maar moeilijk afscheid nemen van iets wat gewoon goed werkt, voor mij althans. Albert denkt daar weer heel anders over. Het blog meer laten aansluiten op de website, eengriekseiland.nl, social media, plugg ins en apps. Oh help moet dat allemaal? Nee natuurlijk niet maar het kan me wel een hoop tijd besparen. Ha dat is nog eens een argument dan kan ik sneller weer aan de wandel om maar iets te noemen.

De komende weken iets minder blog berichten want ik werk aan onderstaande. Het is voornamelijk het overzetten van alle al geschreven verhalen, berichten en foto's. De layout is ook nog een punt van 100x opnieuw proberen. Prakitsch, overzichtelijk en mooi zijn hierbij de kernwoorden.Tot later
Anita


[ 2 reacties ] ( 26 keer bekeken )   |  related link
Parakalo 
Even wat rechtzetten mbt het algemene Griekse wereldbeeld: Het sprookje van de Porsche Cayenne.

https://parakalo.wordpress.com/1900/02/05/het-sprookje-van-de-porsche-cayenne/

In Europa, en ook zeker de Griek, zit vast in ingesleten patronen en denkbeelden. Dat maakt de communicatie er niet beter op en zit een bloeiende Griekse economie enorm dwars. Maar er gebeurt wel degelijk iets zoals de spontane demonstraties gisteravond in Athene en in Thessaloniki. Men zegt ja tegen Syriza/Tsipras en dat is vooral een Ja voor een nieuwe koers. Wat is de volgende stap?

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
StilteWandelingen en Mindfulness  
In de tweede week, vanaf 28 maart 2015, zijn nog enkele plekken vrij voor de StilteWandelingen en Mindfulness met Rian Coumou.

Vraag ons gerust om een ReisVoorstel op maat!

Anita


"Om te vertragen is nooit iets beters verzonnen dan wandelen"

uit de filosofiche gids "Wandelen" van Frédéric Gros

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Griekse minister van financiën 
Het gesprek van Dijsselboem als voorzitter van de EU met Varoufakis verliep niet helemaal volgens het programma van de EU. Een verbaasde Dijsselbloem en een lachende Varoufakis is het beeld wat ons is getoond. Hoe zit het nu echt?
Hierbij een link van het interview met de Griekse minister van financiën, Yanis Varoufakis, door de BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=BiIO4YciewU

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Weer thuis! 
Na twee weken vakantie, ja echt op vakantie én voor het eerst in 7 jaar zo lang naar iets onbekends, is het heerlijk om thuis te komen.
Na al die jaren hebben we eindelijk Kreta bezocht. Chania, Rethymno en Iraklion hebben we gezien. En het Lasithi plateau en de geboortegrot van Zeus. Ook de prachtige paleizen van Knossos, Phaistos, Agia Triada en Gortis. We verbleven in het dorpje Sivas in het Zuiden vlakbij het hippiestrand Matalla, helaas ten onder gegaan aan de commercie, en het Kommos strand, veel mooier. We kwamen niet voor de stranden wel om uit ons dagelijkse ritme te zijn. Even te resetten. Ik denk dat we nu een vakantie gevierd hebben zoals veel van onze gasten dat doen in het voor- en najaar. Nou dat smaakt naar meer.


De haven van Chania op de foto, althans een deel. De oude stad van Chania is het meest pittoresk van de drie grote steden.
Het enige wat ik heb gemist was het 'eilandgevoel'. Kreta is zo groot en de bergen zijn zo hoog dat de zee heel ver weg lijkt te zijn.


Twee weken was ik off-line, geen mail en geen social media. Albert hield de mail bij want de boekingen gaan, gelukkig, gewoon door.
De verkiezingsuitslag was verrassend en ook weer niet. Wij zien onze Griekse toekomst vol vetrouwen tegemoet. Of het nu Grexit is of niet, drachmen of euro de Griek is niet te veranderen en al helemaal niet te sturen. Onmogelijk! Daar komt de EU nu ook achter. Pijnlijk is het vooral vanwege al die (geinvesteerde?) miljarden. Is dat geld voorgoed verloren of gaat de nieuwe Griekse regering een bloeiende economie opzetten en vertegenwoordigen?

Anita

NB: binnenkort meer foto's en verhalen van onze vakantie op Kreta


[ reactie toevoegen ]   |  related link

Volgende