Sneeuw! 
Sneeuw! Op het Taigetos gebergte aan de overkant op de Peleponessos. Altijd indrukwekkend om dat te zien vanaf ons huis. Overigens is deze foto genomen vanaf de westkust achter Gerakari. Het is trouwens prachtig weer waardoor de natuur al volop bloeit. Het eiland wordt elke dag een beetje geler en geuriger met dank aan de brem.

Het kluswerk is trouwens klaar. De terrassen beneden zijn nog groter geworden en mooi. Komt dat zien!!! Het was tijd voor een wandeling maar nu weer snel verder met verven en klussen want over een maand komen de eerste gasten al weer en we hebben nog heeeel veel te doen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nog een klus  
Het vertrouwde geluid van een draaiende cementmolen, gehak op stenen, Griekse stemmen op de achtergrond en dat alles op ons terrein. Kortom er wordt weer wat gebouwd. Maar eerst afgebroken en dat doet altijd een beetje pijn.

Over 3 dagen zal het al klaar zijn. Dan neem ik het wat ruimer. Laat zeggen een week. Immers de planning was dat onze klussers de eerste week van januari al aan de slag zouden gaan.
Nieuwsgierig naar het eindresultaat ben ik al maanden. Jij ook?

Ondertussen verven en schuren wij vrolijk door.
Anita

[ 1 reactie ] ( 314 keer bekeken )   |  related link
Nieuw weblog??? 
Binnenkort zal ik het nieuwe weblog introduceren. Nog een paar dingen aanpassen...om het zo mooi mogelijk te maken.
Het wordt heel mooi en alle verhalen en foto's van de afgelopen jaren komen er op alleen op een ander plekje. Maar met de zoekfunctie, ja echt waar, is alles makkelijk terug te vinden.
Snel meer informatie.
Anita

[ 1 reactie ] ( 280 keer bekeken )   |  related link
De monniksrob 
Afgelopen week heeft Dimitris Baltzis in de baai van Kapsali een monniksrob gezien en op de foto vast kunnen leggen. Kijk snel hier voor 2 unieke foto's.
De monniksrob wordt met uitsterven bedreigd door overbevissing, vervuiling en jagers. Er zijn slechts nog een paar honderd in leven. Men schat in dat er ca 4 paren Kęthira als thuishaven hebben. De monniksrob, Monachus Monachus, was in de baai van Kapsali vermoedelijk op zoek naar voedsel.
Klik hier om iets meer te weten te komen over de monniksrob.

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Al weer een boek 
Deze maand is er een prachtig fotoboek uitgegeven van 60 dorpjes en 36 stranden en 6 kloosters en nog heel veel meer moois op Kęthira. Alle foto's zijn genomen vanuit een vliegtuig. Zo kun je het eiland bekijken alsof je er zelf laag over vliegt. Alle grappige en, voor menigeen, moeilijk uitspreekbare dorpsnamen, ook voor de Grieken, staan allemaal genoemd. De overige teksten zijn eveneens prachtig en zijn zowel in het Engels als in het Grieks geschreven.
Het boek is te koop op het eiland maar weegt meer dan 2 kilo. Het is ook rechtstreeks te bestellen bij de maker en fotograaf van het boek: James Prineas. Klik hier hoe je het boek kunt bestellen. Hij woont nu in Berlijn, is opgegroeid in Australië en zijn ouders en heel veel familie komen van het eiland.

KYTHERA FROM THE AIR kost slechts € 49,00.

Anita[ 2 reacties ] ( 339 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende