De monniksrob 
Afgelopen week heeft Dimitris Baltzis in de baai van Kapsali een monniksrob gezien en op de foto vast kunnen leggen. Kijk snel hier voor 2 unieke foto's.
De monniksrob wordt met uitsterven bedreigd door overbevissing, vervuiling en jagers. Er zijn slechts nog een paar honderd in leven. Men schat in dat er ca 4 paren Kęthira als thuishaven hebben. De monniksrob, Monachus Monachus, was in de baai van Kapsali vermoedelijk op zoek naar voedsel.
Klik hier om iets meer te weten te komen over de monniksrob.

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Al weer een boek 
Deze maand is er een prachtig fotoboek uitgegeven van 60 dorpjes en 36 stranden en 6 kloosters en nog heel veel meer moois op Kęthira. Alle foto's zijn genomen vanuit een vliegtuig. Zo kun je het eiland bekijken alsof je er zelf laag over vliegt. Alle grappige en, voor menigeen, moeilijk uitspreekbare dorpsnamen, ook voor de Grieken, staan allemaal genoemd. De overige teksten zijn eveneens prachtig en zijn zowel in het Engels als in het Grieks geschreven.
Het boek is te koop op het eiland maar weegt meer dan 2 kilo. Het is ook rechtstreeks te bestellen bij de maker en fotograaf van het boek: James Prineas. Klik hier hoe je het boek kunt bestellen. Hij woont nu in Berlijn, is opgegroeid in Australië en zijn ouders en heel veel familie komen van het eiland.

KYTHERA FROM THE AIR kost slechts € 49,00.

Anita[ 2 reacties ] ( 339 keer bekeken )   |  related link
Een logo? 
Misschien was het je al opgevallen we hebben een logo. Wil je weten hoe dit tot stand is gekomen? lees dan hier verder.
Anita


[ 4 reacties ] ( 320 keer bekeken )   |  related link
Vernieuwde Engelse website 
Yes, de Engelse versie is ook klaar www.agreekisland.com, nou ja bijna op wat kleine aanpassingen na. Maar die ziet de lezer/kijker niet. Wat nieuw is en ook niet op de Nederlandse website staat zijn de stranden. Door naar The Island te gaan kom je vanzelf The Beaches tegen. Prachtige foto's en een korte uitleg wat voor strand dit is. Kythira is beroemd om de vele stranden en baaitjes die over het algemeen goed te bereiken zijn. Elk strand heeft een geheel eigen sfeer. Veel plezier,
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 323 keer bekeken )   |  related link
Mooi reisboek  
'In search of Kythera and Antikythera' is uitgegeven in 2013 en geschreven door Tzeli Hadjidimitriou een bekende Griekse fotografe. Het is niet gek dat dit reisboek vol staat met prachtige foto's maar de verhalen erbij zijn op z'n minst net zo mooi en interessant. Er staan ook een aantal auto- en wandeltochten in beschreven die je niet tegenkomt in welk ander boek dan ook over Kythira.

Het beste boek om het eiland te (her)ontdekken. Klik hier om het te bestellen.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende