Stand van zaken. 
Na een zeer voorspoedige terugreis van dik 2 dagen zijn we voor een week terug in Nederland om de gehuurde bus terug te brengen, de laatste spullen op te slaan(bij een lieve oom en tante) en last but not least; terug te vliegen met onze kat Tipsie.
Wat betreft ons huisje in Griekenland kan de verbouwing ieder moment aanvangen en afgemaakt worden. Er ligt een grote hoop stenen voor de deur(de vloer??) maar het is nog(steeds) wachten op de bouwvergunning. Er is nu een staking aan de gang op het betreffende ambtenarenbureau in Athene. Jammer maar niets aan te doen. We zitten prima in ons gehuurde huisje met eigen spullen om ons heen.
Verder zijn we bezig met een aantal hele leuke locaties voor het grotere project. Ons geliefde plekje aan de kust is daar eentje van maar er zijn weer wat verfrissende mogelijkheden bijgekomen. Binnenkort hopen we te melden hoe, wat en waar we definitief mee verder gaan.
Onder Adres/Telefoon vind je, op veler verzoek, onze gegevens.
Albert&Anita

[ reactie toevoegen ] ( 53 keer bekeken )   |  related link
Gearriveerd! 
Na een prachtige reis kwamen we woensdag 30 januari om 16.00 aan met de boot op Kythira. Na 2 dagen bus uitpakken, de spullen deels installeren en deels opslaan zijn we eindelijk een beetje gesetteld en kunnen we een aantal zaken regelen, zoals een verblijfsvergunning en een auto. Half februari plaatsen we een volledig verslag van de reis op de weblog, uiteraard met foto's. Omdat we hier (nog) geen eigen internet hebben houden we het voorlopig bij een kort berichtje. Iedereen alvast bedankt voor de leuke mails en reacties. Blijf hier vooral mee doorgaan, we vinden het hardstikke leuk.

Groet,

Albert en Anita ;)

[ 4 reacties ] ( 2047 keer bekeken )   |  related link
Ons Vertrek 
Zaterdag 26 januari vertrekken we met een volgeladen auto naar Kythira. De totale reisduur zal 5 dagen zijn inclusief 2x een boottocht en we rijden door veel schitterende Europese landen.
De routebeschrijving vind je eind deze week in Januari 2008. In huis worden de kasten steeds leger, de verhuisdozen worden voller en stapelen zich op. Met een dosis gezonde spanning staan we te popelen om te vertrekken.[ 1 reactie ] ( 1327 keer bekeken )   |  related link
Fijne Kerstdagen en....  


Heb je ook zo`n zin in een Grieks eiland in 2008?

Wij zeker!
Op 12 januari houden we onze UitZwaaiBorrel en daarna kunnen we echt weg. De libelle op de foto, gemaakt op Kythira, staat op het punt om weg te vliegen en ziet in de verte het (ei)land al liggen. Zo voelen wij ons nu ook.
Ondertussen genieten we ontzettend van de laatste weken in Nederland en proberen we zoveel mogelijk lieve familie en vrienden nog te zien en te spreken.

Voor 2008 voor iedereen:

Een goed jaar, gelukkig nieuwjaar,
een vrolijk en gouden nieuwjaar gewenst.


Dit is het refrein uit een Grieks lied oftewel de kŠlanda. Rond de kerst gaan de kinderen in Griekenland langs de deuren om de bewoners al zingend een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen. In ruil hiervoor ontvangen ze snoep of geld. De volledige tekst vinden wij wel toepasselijk en gaat als volgt:

Het oude jaar gaat

Het oude jaar gaat,
laten we feest vieren, jongens,
en laat het verdriet om het afscheid
slapen in ons hart.

refrein

Oud jaar, ga nu weg,
jouw beurt is nu voorbij
het nieuwe is gekomen met cadeautjes
en met liedjes en met vreugde.

refrein

Maar ook al ga je ver van ons weg,
in ons hart zal altijd voortleven
elk verdriet en elke vreugde
die we samen hebben doorgemaakt.

refrein

Albert & Anita[ 1 reactie ] ( 965 keer bekeken )   |  related link
Kerst en Oud&Nieuw 2007 vieren we nog in Nederland 
De oorspronkelijke planning was om september/oktober 2007 in Griekenland te wonen.
Albert werkt nog tot 31 december en ons vertrek naar Kythira wordt nu de tweede helft van januari 2008
In november zijn we nog een heerlijke week op Kythira geweest. In het dagboek van november lees je onze belevenissen terug. Sinds de terugkomst zit de spirit om toe te werken naar ons vertrek er goed in. We zijn nu veel bezig met het uitzoeken van het kopen van een auto, hier of in Griekenland, opzeggen laatste abonnementen, paspoorten tijdig verlengen, hoe gaan we onze katje Tipsie overbrengen, ideeŽn uitwerken, nieuwe laptop, multifunctionele printer, verkoop spullen marktplaats, spullen uitdelen, spullen opslaan, spullen meenemen, Griekse toeristenorganisatie, Grieks leren, feestjes, etentjes, laatste sportmaand bij Spring`s, dagje sauna etc etc.
EnÖ.we houden zelfs nog een UitZwaaiBorrel op zaterdag 12 januari. Binnenkort meer hierover.
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 123 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende