Athene - Kythira 
Eindelijk eindelijk heeft Olympic Air (Aegean) het vliegschema voor de dagelijkse binnenlandse vlucht van Athene naar Kythira(Kithira) bekend gemaakt.
We zullen de website zo snel mogelijk aanpassen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
To Epifani 
Elk jaar op 6 januari is het een feestdag in Griekenland, crisis of niet, iedereen is vrij en gaat kijken wie o wie het kruis uit zee als eerste kan opduiken. Want diegene kan een gelukkig jaar tegemoet zien. Op Kżthira wordt dit gebruik op diverse plaatsen, bijgestaan door de priesters, volbracht. Wij togen dit jaar naar Kapsali. Helaas waren we net te laat voor dť duik van drie Griekse kinderen. WE gingen te laat weg omdat het even duurde voordat we de fotosessie thuis hadden afgerond...We keken onze ogen uit naar alle besneeuwde bergen op het vaste land, de Peloponessos. Zo veel sneeuw hebben we daar nog niet eerder gezien vanaf ons huis.

Het is schitterend zonnig en helder weer en koud...voor ons heel koud. Misschien vriest het zelfs wel! Onze citrusbomen staan al 'ingepakt'.

Anita

[ 3 reacties ] ( 47 keer bekeken )   |  related link
2015!!! 
Met regen en keiharde wind zijn we fris het nieuwe jaar ingegaan. De traditie van oliebollen bakken hebben we om die redenen uitgesteld naar...31 december 2015...
Telefoon en internet werken allebei niet meer. Het zal een dezer dagen herstelt worden maar tot zo lang zitten we te werken in Frili palace. Ons Eerste Griekse Huis!
Het is lekker zonnig buiten dus laptop aan de kant en hup tijd voor een heerlijke wandeling. Kom je ook eens meewandelen?

Nogmaals de allerbeste wensen voor 2015.
Albert&Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Fijne feestdagen en een sprankelend 2015 


Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 81 keer bekeken )   |  related link
Presidentsverkiezingen in Griekenland 
Op 29 december weten we het zeker: nieuwe verkiezingen of niet!
Nieuwe verkiezingen komen alleen als de huidige minister president Samaras niet in staat is om het parlement enthousiast te krijgen voor Stavros Dimas. Daarvoor zijn 200 stemmen nodig van de 300. Op 17 december was de eerste ronde en doordat er slechts 160 stemmen waren komen er nog 2 stemrondes.
Of we blij moeten zijn met nieuwe verkiezingen, met hoogstwaarschijnlijk een andere regeringspartij, is nog maar de vraag. De hoop en de verwachting van vele Grieken op een nieuw gevormde regering die alle huidige (financiŽle) ellende wel eens even zal oplossen is een utopie. Het zal alleen nog meer onrust teweegbrengen en op den duur geen oplossing blijken te zijn voor de, nog altijd aanwezige, chaos in het land. Is zo doorgaan dan goed? Dieper wegzakken kan haast niet zou je denken, en dat klopt. Echter een nieuwe regering, want ook de mensen van een andere partij zijn beslist geen engeltjes, zal het hervormingsproces alleen maar vertragen of anders uitgedrukt, de financiŽle ellende verlengen.

Anita

[ 2 reacties ] ( 48 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende