Griekse minister van financiŽn 
Het gesprek van Dijsselboem als voorzitter van de EU met Varoufakis verliep niet helemaal volgens het programma van de EU. Een verbaasde Dijsselbloem en een lachende Varoufakis is het beeld wat ons is getoond. Hoe zit het nu echt?
Hierbij een link van het interview met de Griekse minister van financiŽn, Yanis Varoufakis, door de BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=BiIO4YciewU

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Weer thuis! 
Na twee weken vakantie, ja echt op vakantie ťn voor het eerst in 7 jaar zo lang naar iets onbekends, is het heerlijk om thuis te komen.
Na al die jaren hebben we eindelijk Kreta bezocht. Chania, Rethymno en Iraklion hebben we gezien. En het Lasithi plateau en de geboortegrot van Zeus. Ook de prachtige paleizen van Knossos, Phaistos, Agia Triada en Gortis. We verbleven in het dorpje Sivas in het Zuiden vlakbij het hippiestrand Matalla, helaas ten onder gegaan aan de commercie, en het Kommos strand, veel mooier. We kwamen niet voor de stranden wel om uit ons dagelijkse ritme te zijn. Even te resetten. Ik denk dat we nu een vakantie gevierd hebben zoals veel van onze gasten dat doen in het voor- en najaar. Nou dat smaakt naar meer.


De haven van Chania op de foto, althans een deel. De oude stad van Chania is het meest pittoresk van de drie grote steden.
Het enige wat ik heb gemist was het 'eilandgevoel'. Kreta is zo groot en de bergen zijn zo hoog dat de zee heel ver weg lijkt te zijn.


Twee weken was ik off-line, geen mail en geen social media. Albert hield de mail bij want de boekingen gaan, gelukkig, gewoon door.
De verkiezingsuitslag was verrassend en ook weer niet. Wij zien onze Griekse toekomst vol vetrouwen tegemoet. Of het nu Grexit is of niet, drachmen of euro de Griek is niet te veranderen en al helemaal niet te sturen. Onmogelijk! Daar komt de EU nu ook achter. Pijnlijk is het vooral vanwege al die (geinvesteerde?) miljarden. Is dat geld voorgoed verloren of gaat de nieuwe Griekse regering een bloeiende economie opzetten en vertegenwoordigen?

Anita

NB: binnenkort meer foto's en verhalen van onze vakantie op Kreta


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Zonsondergang vandaag! 

Het verveelt nooit, die prachtige zonsondergangen. De hele westkust was verlicht van Noord naar Zuid in (bijna) alle kleuren van het spectrum.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
StilteWandelingen en Mindfulness 
Vanaf 20 maart 2015 zijn er nog een paar plekken vrij voor de StilteWandelingen en Mindfulness van Rian Coumou op Kżthira.
In de tweede week zijn de wandelingen lichter dan in de eerste week en zal er meer tijd zijn voor mindfulness en langere rustpauzes.
Klik hier voor het programma.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Kythiriaanse katten 
In 2012 is Nederlandse Irene uit Mitata gestart met Adopt a Cat op Kżthira. Enig idee hoe dit er nu voorstaat? Klik hier voor het interview met Irene.

Anita

Mavromatti, bijnaam Mafje, en Kardoela, rechts bij ons thuis[ reactie toevoegen ]   |  related link

Volgende