Mooi reisboek  
'In search of Kythera and Antikythera' is uitgegeven in 2013 en geschreven door Tzeli Hadjidimitriou een bekende Griekse fotografe. Het is niet gek dat dit reisboek vol staat met prachtige foto's maar de verhalen erbij zijn op z'n minst net zo mooi en interessant. Er staan ook een aantal auto- en wandeltochten in beschreven die je niet tegenkomt in welk ander boek dan ook over Kythira.

Het beste boek om het eiland te (her)ontdekken. Klik hier om het te bestellen.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verven! 
Een grote klus deze maand is het verven van al het houtwerk. Te beginnen met 36 kleine luiken, daarna even zo veel ramen en zeker 18 kozijnen dan nog alle grote luiken, deuren en openslaande deuren. We hebben er zelfs plezier in want het weer zit ontzettend mee. Al twee weken geen regen en met een graad of 17 en heel veel zon is het goed toeven buiten. Dat scheelt een hoop gesmeer en stof binnenshuis.

Of zijn dit de beroemde Alcyone dagen? Volgens mij waait het te hard en dat lijkt me voor zo'n klein ijsvogeltje niet prettig klik hier voor het Klimaat op Kythira
Wij schuren en verven rustig door.
Anita


[ 4 reacties ] ( 335 keer bekeken )   |  related link
StilteWandelingen en mindfulness 
Vanaf 21 maart beginnen we met weer met de StilteWandelingen . Leuk dat er dit jaar ook 2 mannen meedoen en iemand van het eiland zelf. De tweede week, van 29 maart - 5 april, wordt heel bijzonder want de wandelingen zullen korter zijn en er zal meer aandacht aan mindfulness besteed worden. Vandaar ook de naam StilteWandelingen en mindfulness.
Een week op Kęthira is natuurlijk veel te kort vinden wij. Een paar nachten de vakatie verlengen is heel eenvoudig. Daarom bieden wij een studio of een appartement aan voor maar € 35 euro per nacht* (dus niet per persoon tenzij je alleen komt). Zo kun je nog even nagenieten van de voorjaarszon en van het eiland in voorjaarstooi. Niets mis mee.

Interesse? mail me gerust, anita@eengriekseiland.nl

groet,
Anita

* voor een paar dagen verlenging vann de eerste week kunt u terecht in een traditioneel huisje. De tweede week verlenging in het guesthouse zelf.[ reactie toevoegen ]   |  related link
Wil jij je Grieks verbeteren? 
Misschien had ik er al eens over geschreven maar de afgelopen week heb ik nu zelf het boek opengeslagen: figame jia ellinika.
Een ontzettend leuk studieboek met tekst en lesjes en een cd voor luisteroefeningen en wederom met lesjes. De antwoorden van de lessen worden er direct bij geleverd.
Het is geschreven door Griekse leraren en voor het onderdeel'skeftome ke grafo' kun je de teksten mailen en laten corrigeren. Zo is het verbeteren van de Griekse taal voor iedereen mogelijk en gewoon thuis vanuit de luie eh studie stoel.


Dit is de website in het Engels http://www.fygamegiaellinika.com/english.html
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
BBC Travel 
Klik hier voor een prachtig artikel gepubliceerd in BBC Travel. Het gaat uiteraard over Kęthira en wij mochten er aan meeschrijven.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende