Website 
Albert is al weken bezig om de inhoud van onze website eengriekseiland.nl over te zetten naar een vernieuwde website. De naam en de inhoud blijven hetzelfde. Wel is het zo dat de inhoud makkelijker aangepast kan worden, een belangrijke reden voor onszelf. Verder blijft de uitstraling nog altijd even fris en overzichtelijk.

Is er nog een reden voor een vernieude website?
Dat kan ik het beste uitdrukken als dat de huidige een beetje versleten is. Denk aan de aanschaf van een nieuwe bank in de woonkamer. De 'mode' ontwikkelingen op internet gaan snel en met de vernieuwde website zijn we helemaal up-to-date. Zoals bijvoorbeeld smartphone vriendelijk.
Wordt vervolgd.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Gelukkig Nieuwjaar! 
Chronia polla, kali chrona, kala na perasete, na ieste kala ...gelukkig nieuwjaar, een fijne tijd en het allerbeste(vrij vertaald). Dit is wat de Griekse bevolking elkaar wenst in deze dagen bij elke ontmoeting op straat, kafeneon of in de winkel. Wij doen leuk mee en het heeft iets prettigs om elkaar dit de hele dag door na te roepen in het voorbijgaan.
Inmiddels is het de laatste dag van het jaar en is Albert alles aan het voorbereiden om oliebollen te gaan bakken. Was het weer de afgelopen dagen zonnig, windloos en warm is het vandaag iets guurder. En oliebollen bakken doe je buiten...dus is er een terras vrijgemaakt en daar zal hij uit de wind kunnen staan. Vanmiddag komen er diverse eilandvrienden proeven van deze Nederlandse specialiteit. Te vergelijken met de Griekse loukoumades al zijn die veel kleiner.

De mooiste opmerking van dit jaar gaat naar een Oostenrijkse gaste: Kęthira, the wild beauty. De tekst in de foto is van oudere datum.

Wij wensen iedereen een heel gezond, vrolijk en gelukkig 2014 toe.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Theater op Kęthira 
Afgelopen zaterdag hadden we een heerlijke avond in het theater in Potamos. Na alle aangebrachte kerstversieringen te hebben bewonderd in het dorp, onder begeleiding van kerstmuziek dat vrolijk klingelde door de straten, togen we naar het theater. Het stuk begon 21:00 uur maar om half negen zat het al afgeladen vol. Meer dan 150 mensen! Met een entree kaartje van 5 euro pp kun je hier gerust spreken van een crisis prijs. Het optreden, van 2/5 uur, was komisch. In het Grieks maar ook zonder alles te begrijpen qua tekst gaf de body language een goed beeld van de inhoud. Overigens zaten we bijna helemaal achterin al was het in het Nederlands of Engels was het nog lastig te verstaan geweest.
Waar ging het nu over? Over het leven in Griekenland van de afgelopen 30 jaar. Verpakt in een klucht a la de 'JohnLanting shows'. De Grieken namen vooral zichzelf op de hak...
Voor de tweede keer trad deze amateurgroep op. Als ze volgend jaar weer gaan spelen zijn we er zeker weer bij.

Hierboven de acteurs.

Anita


[ 2 reacties ] ( 323 keer bekeken )   |  related link
Adopt a cat 
Wat is het resultaat van 1 jaar 'adopt a cat' op Kythira?
Een korte conclusie: heel veel goeds. Lees het door hier te klikken (in het Engels).
Het doel van 'Adopt a Cat' is zorgen voor een goede en gezonde katten gemeenschap op Kęthira. Niet elke kat heeft een eigen huis of het hele jaar een verzorger zoals onze straalverwende kattenkoppen. Eilandgasten gaan en komen en zo ook de katten rond hun vakantiehuis. Iedereen kan een steentje bijdragen. Dat kan al met een simpele like aan 'Adopt a Cat Kythira' op facebook.

Anita en deze keer speciale kattengroetjes van Mavromatti en Kardoela, miauw.


[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
Fijne feestdagen - Kales jiortes  
Na een dikke week in Nederland vanwege het 50 jarige huwelijk van ouders, het bezoeken van familie en vrienden kwamen we snipverkouden weer thuis. Terug op Kythira.
Mooie luchten. Boven Kythira onder Schiermonnikoog.

In Nederland bezochten we ook Albert zijn broer. Hij woont met zijn gezin op Schiermonnikoog en is tevens eigenaar van strandpaviljoen De Marlijn. De eilandsfeer op Kythira vinden we altijd terug op Schiermonnikoog of is het andersom...

Alvast hele fijne feestdagen.
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 364 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende