De Olijf-Pluk-Weken 2010, vervolg 
Vandaag was weer een grote dag! Met z'n allen naar de olijfpers. Er was deze week 600 kilo geplukt. Zelfs nog meer.... Eén dag is Albert met de olijfplukkers naar vrienden van ons op het eiland gegaan. Die hebben een prachtige olijfboomgaard maar zij heeft nogal last van haar rug en hij is 70 jaar, oersterk maar kan dat niet allemaal alleen.
Van de 600 kilo kwam wel eventjes 115 liter grasgroeneversezeersmakelijke olie. Een deel van de groep ging vandaag weer huiswaarts. Vandaag en morgen loopt het verder vol met nieuwe, verse, plukkers.

Binnenkort foto's.....olijven plukken in korte broek en t-shirts en vooral: Op Klompen!?

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 4 keer bekeken )   |  related link
De verkiezingen, vervolg 
De huidige burgemeester is met 52% van de stemmen herkozen. Of dat goed of slecht is zullen we de komende jaren zien. De jongste politieke partij heeft 1 of 2 mensen in de gemeenteraad. Daar zijn we wel blij mee omdat er dan vanaf frisse zijde meer en kritischer vragen gesteld kunnen gaan worden. Lang leve Kythira en vooral het behouden zoals het nu is.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De verkiezingen 
Vandaag is het zover. De bevolking kan zijn/haar stem uitbrengen. Het is al weken lang een geroezemoes. Er staat iets te gebeuren en iedere politicus doet zijn best om her/gekozen te worden. Dat gaat gepaard met open partij bijeenkomsten, veel cadeautjes, een Engels sprekende burgemeester voor een bijeenkomst van de XENIA = vreemdelingen, wij dus de buitenlanders. Het over- en weer kwaadspreken is ook populair. Dat kappen wij direct af door te vragen naar een partijprogramma....niet iedere partij heeft die voorhanden en/of de desbetreffende persoon kan alleen praten over zijn doel. Er zijn 3 partijen: Nea Democratia met de huidige burgemeest mr Koukoulis, de Pasok en een nieuwe partij de KP. De laatste is afgelopen zomer opgericht. Daar zitten veel jonge mensen met mooie idealen in alleen valt er nog veel te leren voor ze. Het zou goed zijn als ze in ieder 2 a 3 mensen in de gemeenteraad zouden kunnen krijgen. Dat brengt de 2 vaste en gesettelde partijen meer in balans.
Wordt vervolgd met de uitslag

Anita

NB: wij kunnen niet stemmen omdat onze registratie moment verlopen was. Tot medio juli jl hadden wij de tijd, zei ons iemand uit de politiek. Bleek dit later tot eind augustus te kunnen. Helder communiceren is een kunst.

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2010 
Het is weer begonnen. Vandaag zijn we met 400 kilo verse olijfjes naar de olijfpers gegaan. Maar liefst 55 liter olijfolie. Nu is dat weinig tov de hoeveelheid olijven. De olijven zijn er nog niet helemaal rijp voor, zegt men, ze zijn dit jaar wat later. Alhoewel iedereen nu toch flink begint te plukken. De komende weken gaan we gewoon door. De bomen met nog erg groene olijven laten we dan nog even met rust. We zullen de score van de olijven pluk in kilo's en die van de hoeveelheid olijfolie wekelijks vermelden. Dat houdt het voor de thuisblijvers ook een beetje spannend.
De foto hieronder is genomen bij de olijfperswaar onze score net wordt opgeschreven.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Wat hebben wij gedaan afgelopen zomer? 
Nieuwe verhalen en foto's onder 2010: aug-sept . Rechts op deze pagina. Veel lees- en kijkplezier.

Albert&Anita

NB: de eerste cyclaampjes zijn al gesignaleerd.


[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende