Lang leve de Koningin! 
Eindelijk is het hier ook boven de 20 graden en dan is het meteen strandweer! Leve Kythira.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Zonnig en koud! 
Nou ja koud. Het is fris maar overdag met de warme zon is de gevoelstemperatuur zeker 20+ en dat is gelukkig al de hele week zo. Alle gestrande reizigers genieten volop van de zon, de vele bloemen en de paasdrukte op Kythira. Tussen alle bedrijven door hadden wij ook nog tijd om op pad te gaan.

Het is zonnig en ook helder dat zie je terug op de foto. De westkust genomen vanaf de weg Gerakari richting Lygia Beach.

Vrolijk Pasen! Kalo Pascha!
Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het vliegtuig kon niet landen 
Vandaag zou de eerste Transavia vlucht Amsterdam - Kythira arriveren. Door laaghangende mist is dit niet gelukt. Het vliegtuig in in Kalamata aan de grond gezet gegaan en men is nu met de bus onderweg naar Neapolis. Daar wordt iedereen vanavond nog met de veerboot naar
Kythira gebracht.
Het weer is sinds een paar dagen nogal onstuimig. Veel regen en vandaag en slechts 10 graden. Onvoorstelbaar. Normaal lopen we nu echt wel in korte broek of iets dergelijks.
Zondag as is het Pasen en de voorbereidingen zijn overal in volle gang. Iedereen hoopt van harte op een zonnige dag want dan kan met goed fatsoen de lam aan het spit. De voorspellingen tot nu toe zijn goed....
Anita

[ 1 reactie ] ( 815 keer bekeken )   |  related link
Buiten eten sámen met de zonsondergang 
Het is nu rond 20:30 en het schemert hier. Het is nu te fris om nog langer buiten te blijven zitten. Heerlijk om zo (nu pas) voor het eerst dit jaar 's avonds buiten te kunnen eten. Samen met de zonsondergang als decor en de vogeltjes als muzikale begeleiding.
Volgende week is het 'megalo efdomada' de grote week voor het Paasfeest op zondag. De drukte begint (ook nu pas) toe te nemen. Is alles laat dit jaar? Wij hadden/hebben gasten maar het is nog steeds extreem rustig op het eiland. Is dit de crisis? Het is zo mooi hier. Gelukkig komt Ross Holidays maandag de 18e met een vliegtuig vol verse toeristen uit Nederland; de hoogste tijd.
Vrolijk Pasen!
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 638 keer bekeken )   |  related link
45! 

en hij ziet er uit als 35! De foto is van vandaag genomen in de Winery op Kythira waar je echt zalige wijnen kunt proeven en kopen. Daarna een heerlijke lunch in Kapsali in prettig gezelschap.
Anita

[ 5 reacties ] ( 906 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende