Olijf-Pluk-Weken 2012 
Het dag-pluk-record is afgelopen zaterdag verbroken. Maar liefst 275 kilo olijven op 1 dag. Kanjers. Morgen vertrekken de laatste olijvenplukkers. Wat zal het stil worden...geen ontbijters, geen enthousiaste plukverhalen en ik hoef niet meer te koken en te bakken. Om 'af te kicken' gaan Albert en ik dinsdag en woensdag samen olijven plukken. Wij willen nog eens een record verbreken: met meer dan 500 kilo olijven naar de pers!
Vandaag een hele normale poetsdag...pfff met veel zonnestraaltjes dat dan weer wel.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Historie 
Na 3 dagen regen, dat was even wennen, een niet werkende telefoon en internet zijn we we weer boven water. De zon scheen volop en heerlijk warm vandaag. En er is historisch nieuws over het gezonken schip in 1802 voor de kust van Kythira. Aan boord waren de gestolen stukken marmer door Lord Elgin van het Parthenon, Athene-Acropolis. Op 26 november geeft een archeoloog in het Nationaal Archelogisch Museum in Athene tekst en uitleg over nog meer gevonden voorwerpen op het schip of klik op deze link
http://greece.greekreporter.com/2012/11 ... shipwreck/

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
Dachten we deze keer met meer dan 500 kilo olijven bij de pers te komen. De teleurstelling was groot toen het maar 460 kilo was. Na persing bleek het toch 103 liter olie. Een record!
Na de home-made appeltaart van Marjolein konden we door naar brood met superkakelverse olijfolie mjammie...


Anita

[ 2 reacties ] ( 483 keer bekeken )   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart met een mini-kookworkshop. Dat was zo leuk dat we dat voor 2012 door hebben gezet. Dit jaar doet Maria van Ouzerie Selana uit Potamos de kookworkshop. Ze maakt de echte traditionele Griekse gerechten die al eeuwenlang van moeder op dochter zijn doorgegeven. En ze is zo goed. En klein, dat is te zien op de foto. Het keukenblad is net iets te hoog voor haar en er hangen lange en vooral kwebbelende dames om haar heen maar ze werkt gestaag door.

Het eten is heeeeeerlijk.

Anita

NB: o ja en de mannen...die zitten wijntjes te drinken...

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
In de olijfpers is het even wachten mede omdat de pers nog maar één dag in de week open is. Vele eilanders wachten met plukken totdat er regen komt. Wij kunnen daar niet op wachten, kan ook wel december worden, immers we hebben een programma. Gelukkig zijn de olijven die we plukken mooi en vol van olie. Wel hadden we maar 2 plukdagen en toen moesten we al naar de pers. Toch nog 53 liter! Wijntje dan maar?

De volgende dag zijn we weer gaan plukken staat er al een vrachtje voor de volgende plukkers.
Anita

NB: die meneer op de achtergrond wilde geen wijntje, beetje moe van het plukken...

[ 2 reacties ] ( 441 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende