Mirte 
Onze eerste Mirto likeur! Over een een maand of 2 weten we hoe het smaakt, het heeft nu iets van een hoestdrankje, nog even geduld!


Anita

[ 2 reacties ] ( 237 keer bekeken )   |  related link
Het Koksma Archief 
Waarom kwamen er Nederlanders in de jaren 60 naar het eiland? Het is een indrukwekkend verhaal en onze vriend Jean Bingen, die half in Nederland en half op het eiland woont, heeft een groot archief met verhalen en foto's en tekeningen. Reden: hij was er zelf bij aanwezig als student ingenieur, nog mooier hij heeft er ook zijn vrouw leren kennen(nog altijd heel gelukkig samen).
Inmiddels is de Culturele organisatie op het eiland de hele winter al bezig om deze zeer waardevolle informatie tot een mooi geheel te smeden. Een expositie/herdenkingsbijeenkomst gaat deze zomer zeker volgen. De hoofdrolspeler in het geheel is ing. Koksma. Wij hebben hem zelf nooit ontmoet, toen was hij al overleden, maar familie van hem komt nog regelmatig op het eiland.
Klik hier en je krijgt alvast een eerste indruk(in het Engels).
We houden je op de hoogte.

Anita

NB: het nieuwe weblog laat nog even op zich wachten, veel te druk met andere dingen, verven enzo...


[ 2 reacties ] ( 443 keer bekeken )   |  related link
Sneeuw! 
Sneeuw! Op het Taigetos gebergte aan de overkant op de Peleponessos. Altijd indrukwekkend om dat te zien vanaf ons huis. Overigens is deze foto genomen vanaf de westkust achter Gerakari. Het is trouwens prachtig weer waardoor de natuur al volop bloeit. Het eiland wordt elke dag een beetje geler en geuriger met dank aan de brem.

Het kluswerk is trouwens klaar. De terrassen beneden zijn nog groter geworden en mooi. Komt dat zien!!! Het was tijd voor een wandeling maar nu weer snel verder met verven en klussen want over een maand komen de eerste gasten al weer en we hebben nog heeeel veel te doen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nog een klus  
Het vertrouwde geluid van een draaiende cementmolen, gehak op stenen, Griekse stemmen op de achtergrond en dat alles op ons terrein. Kortom er wordt weer wat gebouwd. Maar eerst afgebroken en dat doet altijd een beetje pijn.

Over 3 dagen zal het al klaar zijn. Dan neem ik het wat ruimer. Laat zeggen een week. Immers de planning was dat onze klussers de eerste week van januari al aan de slag zouden gaan.
Nieuwsgierig naar het eindresultaat ben ik al maanden. Jij ook?

Ondertussen verven en schuren wij vrolijk door.
Anita

[ 1 reactie ] ( 314 keer bekeken )   |  related link
Nieuw weblog??? 
Binnenkort zal ik het nieuwe weblog introduceren. Nog een paar dingen aanpassen...om het zo mooi mogelijk te maken.
Het wordt heel mooi en alle verhalen en foto's van de afgelopen jaren komen er op alleen op een ander plekje. Maar met de zoekfunctie, ja echt waar, is alles makkelijk terug te vinden.
Snel meer informatie.
Anita

[ 1 reactie ] ( 280 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende