Griekse Journalistiek 
Vorige week werden we door 2 Griekse gasten er op gewezen dat in het Griekse reismagazine Voyager een artikel over Kythira stond en dat er ook aandacht aan ons guesthouse werd besteed. Natuurlijk zijn we de volgende dag meteen naar Potamos geraced om een exemplaar te bemachtigen. En inderdaad er stond echt een leuk stuk in dat het kort ongeveer als volgt luide:

EEN GUESTHOUSE VOOR VERLIEFDEN
ALBERT EN ANITA VONDEN IN DE GROENE VALLEIEN ROND ARONIADIKA HUN EIGEN PARADIJS EN LATEN ONS ER VAN MEEGENIETEN. ZE CREEERDEN EEN GUESTHOUSE BESTAANDE UIT 2 GEBOUWEN VERBONDEN DOOR EEN KAMARA, DAT ONS STERK DOET DENKEN AAN TOSCANE.
LICHTE APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP DE VERDIEPING MET BALKENPLAFOND EN EEN MOOIE UITSTRALING.
WAT BEVIEL ONS MET NAME: HET APPARTEMENT MET DE BRUINE VLOER, DE OPEN HAARD EN HET TRADITIONELE PLATFORM.
TIP: KIJK VANUIT DE HANGMAT OP HET TERRAS HOE DE ZON ONDERGAAT IN ZEE EN DE LUCHT ORANJE KLEURT.

Kortom daar kunnen we mee voor de dag komen. Nu maar hopen we dat ze de volgende keer OOK onze juiste naam vermelden 'Fos ke Choros'(licht en ruimte) in plaats van 'Fos ke Chroma' (licht en kleur). Maar ja, je kunt niet alles hebben ........

Albert

[ 1 reactie ] ( 640 keer bekeken )   |  related link
Kythira op de Griekse televisie 
Klik hier voor de link of copieer de link naar internet.
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202222
Het filmpje begint eerst met 15 seconden reclame. Zodra Kythira in beeld is staat rechtsonder Kythira geschreven in het Grieks. Voor iedereen herkenbaar want de K en de a wordt hetzelfde geschreven.
Veel kijkplezier!
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 21 keer bekeken )   |  related link
Diep Triest 
Het is voorbij.... :(

Albert loopt de hele dag met z`n ziel onder zijn arm maar gelukkig troosten ons Griekse gasten hem met veel knuffels en medeleven. Om de dag door te komen hebben we ons flink op de schoonmaak gestort en daarna heerlijk afkoelen in zee. Het koppie is weer helder.

Een hele fijne vakantie en volgens Albert niet naar Spanje gaan maar gewoon naar Griekenland, veel leuker.

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 550 keer bekeken )   |  related link
Nederland die heeft de bal....  
die mooie bal van goud!!
Samen met de firma Bartels naar 'ons' team gekeken. Eindelijk een voetbal-match. We hebben genoten óók van het bier en de bubbels.
Geen van ons allen had de vooraf gedane uitslag goed. Wij zijn allen verliezers en toch voelt dat niet zo. Op naar 6 juli. Leve Oranje.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 53 keer bekeken )   |  related link
Het WK voetbal 
Vaak krijgen we de vraag: missen jullie ook iets uit Nederland? Kunnen we iets voor jullie meenemen(als men langs komt). Meestal zitten we met de mond vol tanden maar nu weet ik wat Albert mist!
De voor- en nabeschouwingen van het voetbal. Dat vreselijke lange geneuzel daar kan geen internet tegenop.
Ik ben ook niet de leukste voetbal-mee-kijker. Vandaag was Nederland tegen Denemarken. Het lukt mij om samen met Albert 20 minuten te blijven kijken. Daarna heb ik het wel gehad en denk aan al het werk wat nog op mij ligt te wachten....of een duik in zee want het is heeeeel erg warm. Ik ken ook niet iedereen meer op het voetbalveld. Ja uiteraard Van Bronkhorst-tikkie-terug en RalfvanderVart(zoals ze hem hier noemen). Tot mijn verbazing zit een De Boertje op de trainersbank. Wel heel mooi dat ze gewonnen hebben met 2-0 daar geniet ik dan ook weer van(en Albert houdt zo zijn goede humeur).

Anita

[ 31 reacties ] ( 1906 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende