Klaar!  
De reportage over de Olijf-Pluk-Weken is klaar en is te vinden rechts op de pagina. Veel lees- en kijplezier.
Alvast hele fijne kerstdagen.

Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 509 keer bekeken )   |  related link
De laatste week 
De olijvenpluk zit er op! Kwam de eerste olijvenplukker 27 oktober aan op Kythira zijn de laatsten vandaag op 2 december vertrokken. Deze laatste week was wel heel bijzonder omdat pa en ma Snippe met oom Teun en tante Janna zijn geweest. Het was een week vol zonneschijn waarbij oom Teun nog een gewaagde duik in zee heeft genomen. Daarover later meer net zoals alle andere verhalen en foto's van de Olijf-Pluk-Weken.


groet,
Anita

NB: de planning is dat ik rond half december het weblog heb bijgewerkt.


[ 2 reacties ] ( 597 keer bekeken )   |  related link
De derde groep 

Geconcentreerd wordt er fantastisch samengewerkt. Met een ervaren tuinman en voormalig hovenier(gepensioneerd) is er 460 kilo aan olijven geplukt! En wat hebben we heerlijk gegeten. Op verzoek van Petra is er tijdens de mini-kookworkshop jemistá (gevulde tomaten en paprika's) gemaakt. Heerlijk!

groet
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De derde groep 
Vanaf donderdag, morgen, is deze groep compleet. Zo knus met een klein clubje plukken is heel erg leuk en....ik kan dan ook mee. Koken voor 4 of voor 10 personen is wel even een verschil.
Ik heb zo genoten van de afgelopen 2 dagen. Bomen klimmen, de geur van olijven, de zon op m'n bol. Het is wel heel koud, rond de 10 graden, maar de zon vergoedt veel eh alles!

Later meer.
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De tweede groep 
Het was een dolle bende in de fabriek met een hoop gillende meiden toen de olijven uit de zakken in de schoonmaakmachine gingen. In totaal 385 kilo olijven! Minder dus en dat met meer mensen en plukkers van vorig jaar. Moet gezegd dat ze maar drie dagen hebben geplukt. Volle bak maar heel gezellig 's avonds bij het diner.


Anita

[ 1 reactie ] ( 531 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende