De Crisis  
Wat merken jullie van de financiŽle problemen in Griekenland? Hebben jullie last van de crisis? Dit zijn vragen die ons vaak gesteld worden door familie, vrienden en gasten.
Wat wij merken is dat de electriciteit, vanwege stakingen, weleens uitvalt. Maar dat gebeurde voorheen ook regelmatig. De benzine een stuk duurder is geworden en ook diverse producten in de supermarkt, waar het prijsniveau vreemd genoeg toch al ver boven dat van Nederland ligt.
Wat betreft het toerisme. Voor ons Guesthouse is 2010 het eerste volledige jaar en dus we hebben geen refentie aan voorgaande jaren. Maar de reserveringen gaan naar wens. Eigenlijk zoals we verwacht en gehoopt hadden. Kortom niet heel erg veel last.
Wel spreken we met de Atheense bevolking en die zijn allemaal erg triest zeker hoe een vredige demonstratie abrupt gestopt wordt en er drie mensen omkomen.
In Athene is het leven de laatste jaren niet leuk, heel slecht eigenlijk. De uitzichtloosheid van verbeteringen op korte termijn maakt de Atheners radeloos.
Een Griekse dame uit Athene, die een paar dagen bij ons verbleef, vond dat ze op Kythira in een andere wereld was. In Athene is de crisis het gesprek van de dag. Ze wist ons ook te verzekeren dat toeristen geen hinder zullen ondervinden, uitgezonderd de stakingen maar die zijn er altijd al geweest.
Kalo taxidi!
Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Leuke anekdotes 
1. Na de aswolk affaire draait alles als een trein. Gasten komen en gaan. Zo ook (broer) Jacco en Simone met de kinderen. Het laatste deel van hun reis was met de boot uit de haven van Pireas naar Kythira. Bij de kaartverkoop, in de haven, ontmoet hij een Nederlands gezin. "Waar gaat de reis naar toe?" vraagt Jacco. Naar .... iets onverstaanbaars. Jacco vraagt het nog een keer. Blijkt dit gezin ook naar Kythira te reizen. "Waar verblijf je dan?" vraagt Jacco die nu heel nieuwsgierig wordt. "Bij mijn zus," is het antwoord. Ja zegt Jacco:" Ik ook". Hebben we dezelfde zus vragen ze zich dan af... ;)
2. Op de boot had (neefje)Niek, vrijdagnacht, zijn spelcomputer laten liggen, stom stom stom. Gisteravond zijn Jacco en Simone naar de boot gereden die al naar Kreta was geweest en weer via Antikythira naar Kythira. Om 23.00 uur mochten ze de boot op en met 4 stoere Griekse mannen(personeel) hebben ze de computer weer teruggevonden!
Iedereen en alles weer happy.

Kijk nu toch radijsjes(uit zaad) en aardbeitjes uit eigen tuin.


Anita

[ 2 reacties ] ( 576 keer bekeken )   |  related link
De Aswolk, Het Slot 
Alles vliegt weer!!! Wat een opluchting voor heel Europa en daarbuiten. Vliegtuigen staan nog op verkeerde plekken overal in de wereld maar het leven kan weer normaal op gang komen.
Bij ons zijn er vandaag gelukkig weer gasten uit Nederland gearriveerd.
Hieronder "de piloot" van de afgelopen dagen met de route: Kythira-Athene-Patras-Ancona-Basel-Keulen-diverse adressen in Nederland.

Zo te zien had hij het reuze naar zijn zin.

Anita

NB: binnenkort verhalen en foto`s van maart en april. De tijd vliegt....

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  related link
De Aswolk, het vervolg III  
Meer dan de helft is weer thuis! Het Canadese gezin heeft zelfs het vliegtuig in Amsterdam nog gehaald. Die zweven nu ergens boven Engeland. Wat een prestatie.
Ondertussen wachten wij vol spanning of onze nieuwe gasten morgen zullen arriveren. Er wordt in Nederland en Duitsland weer gevlogen dus wij hebben goede hoop voor alle vakantiegangers.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 73 keer bekeken )   |  related link
De Aswolk, het vervolg II 
Aangekomen in Ancona heeft men een auto kunnen huren voor 7 personen!! + hoeveelheid koffers en tassen. De route is nu van Ancona - Italie naar Basel - Zwitserland. In Basel moet de auto weer worden ingeleverd.
Wat een kanjers.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende