De eerste vergunning is binnen! 
Nadat we midden op straat werden aangehouden door een politieagent die ons vertelde dat de verblijfsvergunning klaar lag. Daar aangekomen was er toch nog een probleem...Hij kon geen kopie maken omdat de electriciteit weer eens was uitgevallen, de stakingen gaan door. Maar na even wachten floepte deze weer aan.
Dus vanaf vandaag is de verblijfsvergunning binnen!!! Nu kunnen we een auto gaan kopen.

groeten,
Albert&Anita

[ 4 reacties ] ( 2607 keer bekeken )   |  related link
Soms zit het tegen! 
Als eerste zijn de stakingen van de Griekse ambtenaren verlengd met nog eens 1 maand. Voor ons betekent dit nog min. een maand langer wachten op de bouwvergunning en dan moet er nog gebouwd....De komende 2 maanden zitten we nog zeker in ons huurhuis. Onze verblijfsvergun-
ning laat hierdoor ook langer op zich wachten en we kunnen pas een auto kopen als we een verblijfsvergunning hebben. We maken zo onnodig extra kosten. De electricteit(ook stakingen) stopt er ook nog een paar uur per dag mee. Het weer is wat koeler en onstuimiger. Maar last but nog least, wel het allerergste, onze externe harde schijf is kapot...net op het moment dat Albert een back-up wil maken(ja Harm, je had ons nog zo gewaarschuwd). Duizenden foto`s zijn, in ieder geval door ons, niet meer terug te halen. We hebben de afgelopen weken het hele eiland rondgetoerd en gewandeld voor mooie plaatjes. We hadden er dik 100 geselecteerd voor jullie als lezer van onze site/weblog. Baal baal...we gaan proberen de foto`s terug te halen... Tot gauw met betere berichten.
Anita

NB: we gaan vandaag uitzoeken of we internet in ons huurhuis kunnen krijgen. Dan kunnen we jullie mailtjes sneller beantwoorden, weblog beter bijhouden en wat(nieuwe) foto`s zelf plaatsen.

[ 1 reactie ] ( 743 keer bekeken )   |  related link
Veilig gearriveerd! 
Maandag 18 februari: Paniek! Alle vluchten naar Athene waren gecancelled ivm hevige sneeuwval. Aan het einde van de dag zagen we op internet dat er langzamerhand toch wat meer vluchten wel aankwamen op Athene dus op goed geluk zijn we dinsdagochtend om 3.00 uur zijn vertrokken richting Hamburg met onze kat Tipsie. Gebracht en uitgezwaaid door pa en ma Snippe(fantastisch)! Aan het einde van de dag waren we op Kythira. Tipsie heeft 2 dagen onder onze beddesprei gelegen en niet gegeten en gedronken. Vanochtend heeft hij een paar rondjes om het huisje gelopen dus dat komt helemaal goed. Het is hier prachtig weer voor Nederlandse begrippen wel te verstaan; veel zon dus.

Albert & Anita


[ 3 reacties ] ( 942 keer bekeken )   |  related link
Stand van zaken. 
Na een zeer voorspoedige terugreis van dik 2 dagen zijn we voor een week terug in Nederland om de gehuurde bus terug te brengen, de laatste spullen op te slaan(bij een lieve oom en tante) en last but not least; terug te vliegen met onze kat Tipsie.
Wat betreft ons huisje in Griekenland kan de verbouwing ieder moment aanvangen en afgemaakt worden. Er ligt een grote hoop stenen voor de deur(de vloer??) maar het is nog(steeds) wachten op de bouwvergunning. Er is nu een staking aan de gang op het betreffende ambtenarenbureau in Athene. Jammer maar niets aan te doen. We zitten prima in ons gehuurde huisje met eigen spullen om ons heen.
Verder zijn we bezig met een aantal hele leuke locaties voor het grotere project. Ons geliefde plekje aan de kust is daar eentje van maar er zijn weer wat verfrissende mogelijkheden bijgekomen. Binnenkort hopen we te melden hoe, wat en waar we definitief mee verder gaan.
Onder Adres/Telefoon vind je, op veler verzoek, onze gegevens.
Albert&Anita

[ reactie toevoegen ] ( 53 keer bekeken )   |  related link
Gearriveerd! 
Na een prachtige reis kwamen we woensdag 30 januari om 16.00 aan met de boot op Kythira. Na 2 dagen bus uitpakken, de spullen deels installeren en deels opslaan zijn we eindelijk een beetje gesetteld en kunnen we een aantal zaken regelen, zoals een verblijfsvergunning en een auto. Half februari plaatsen we een volledig verslag van de reis op de weblog, uiteraard met foto's. Omdat we hier (nog) geen eigen internet hebben houden we het voorlopig bij een kort berichtje. Iedereen alvast bedankt voor de leuke mails en reacties. Blijf hier vooral mee doorgaan, we vinden het hardstikke leuk.

Groet,

Albert en Anita ;)

[ 4 reacties ] ( 2047 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende