Zeg het met bloemen! 
Voor de tijd van het jaar is het prachtig weer in West-Europa, wat een feest. Na een paar dagen flink wat regen is het hier op Kythira gelukkig weer droog maar wel koud. Met slechts 10 graden loop ik nu in mijn dikste winterkleding. Zodra de zon doorkomt is het, zelfs met 10 graden, wel meteen lekker warm. Door al die regen, best veel deze winter, en zon, nog meer, is het al prachtig bloemig op het eiland. We gunnen ons geen tijd om zelf op pad te gaan en de fotocollectie van bloemen uit te breiden. Gelukkig hebben we meer enthousiaste eilandbewoners die gek zijn op de bloemen en ze fotograferen en er nog een uitleg bij geven ook. Klik hier maar eens . De uitleg is in het Grieks dat wel. Met de google vertaalmachine die geintegreerd is in de website wordt het voor iedereen duidelijk.
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
Nieuwe verhalen 
Nieuwe verhalen over en ons leven op Kęthira. Onze buurvrouw en de wandeling naar Freatsi heb ik net toegevoegd.
Fijn weekende!
Anita

[ 2 reacties ] ( 238 keer bekeken )   |  related link
Kop of munt? 
Zie hier een bronzen muntje, tenminste een deel er van, uit de Byzantijnse periode. Die is lang en begint rond 300 vChr met Alexander de Grote en stopt in 1453. Toen kwamen de Turken aan de macht.
Albert heeft dit bronzen muntje gevonden op het eiland en er moeten nog veel meer zijn, diep in de aarde verstopt. Of toch niet zo diep je moet alleen goed weten wat je zoekt.
Na het muntje goed te hebben schoongemaakt met gedestileerd water kwam er een gezichtje tevoorschijn en op de achterkant letters. Na een middagje zoeken op het www weet Albert bijna zeker dat deze afkomstig is uit de periode 641-644 nChr. en dat Constans II de toen regerende keizer is afgebeeld. Er zijn nog wat vragen te beantwoorden dus later meer hier alvast de afbeelding van het kopje.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Mirte 
Onze eerste Mirto likeur! Over een een maand of 2 weten we hoe het smaakt, het heeft nu iets van een hoestdrankje, nog even geduld!


Anita

[ 2 reacties ] ( 237 keer bekeken )   |  related link
Het Koksma Archief 
Waarom kwamen er Nederlanders in de jaren 60 naar het eiland? Het is een indrukwekkend verhaal en onze vriend Jean Bingen, die half in Nederland en half op het eiland woont, heeft een groot archief met verhalen en foto's en tekeningen. Reden: hij was er zelf bij aanwezig als student ingenieur, nog mooier hij heeft er ook zijn vrouw leren kennen(nog altijd heel gelukkig samen).
Inmiddels is de Culturele organisatie op het eiland de hele winter al bezig om deze zeer waardevolle informatie tot een mooi geheel te smeden. Een expositie/herdenkingsbijeenkomst gaat deze zomer zeker volgen. De hoofdrolspeler in het geheel is ing. Koksma. Wij hebben hem zelf nooit ontmoet, toen was hij al overleden, maar familie van hem komt nog regelmatig op het eiland.
Klik hier en je krijgt alvast een eerste indruk(in het Engels).
We houden je op de hoogte.

Anita

NB: het nieuwe weblog laat nog even op zich wachten, veel te druk met andere dingen, verven enzo...


[ 2 reacties ] ( 443 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende