Wil jij je Grieks verbeteren? 
Misschien had ik er al eens over geschreven maar de afgelopen week heb ik nu zelf het boek opengeslagen: figame jia ellinika.
Een ontzettend leuk studieboek met tekst en lesjes en een cd voor luisteroefeningen en wederom met lesjes. De antwoorden van de lessen worden er direct bij geleverd.
Het is geschreven door Griekse leraren en voor het onderdeel'skeftome ke grafo' kun je de teksten mailen en laten corrigeren. Zo is het verbeteren van de Griekse taal voor iedereen mogelijk en gewoon thuis vanuit de luie eh studie stoel.


Dit is de website in het Engels http://www.fygamegiaellinika.com/english.html
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
BBC Travel 
Klik hier voor een prachtig artikel gepubliceerd in BBC Travel. Het gaat uiteraard over Kęthira en wij mochten er aan meeschrijven.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Vernieuwde website in de lucht! 
Gisteravond is alles overgezet. Er zijn hier en daar nog wat aan te passen linkjes maar dat komt allemaal goed. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je er van vindt, www.eengriekseiland.nl
Laat het weten en mail gerust naar anita@eengriekseiland.nl met opmerkingen en vragen.
Anita

NB: het weblog en de Engelse website volgen nog.

[ 3 reacties ] ( 329 keer bekeken )   |  related link
Website 
Albert is al weken bezig om de inhoud van onze website eengriekseiland.nl over te zetten naar een vernieuwde website. De naam en de inhoud blijven hetzelfde. Wel is het zo dat de inhoud makkelijker aangepast kan worden, een belangrijke reden voor onszelf. Verder blijft de uitstraling nog altijd even fris en overzichtelijk.

Is er nog een reden voor een vernieude website?
Dat kan ik het beste uitdrukken als dat de huidige een beetje versleten is. Denk aan de aanschaf van een nieuwe bank in de woonkamer. De 'mode' ontwikkelingen op internet gaan snel en met de vernieuwde website zijn we helemaal up-to-date. Zoals bijvoorbeeld smartphone vriendelijk.
Wordt vervolgd.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Gelukkig Nieuwjaar! 
Chronia polla, kali chrona, kala na perasete, na ieste kala ...gelukkig nieuwjaar, een fijne tijd en het allerbeste(vrij vertaald). Dit is wat de Griekse bevolking elkaar wenst in deze dagen bij elke ontmoeting op straat, kafeneon of in de winkel. Wij doen leuk mee en het heeft iets prettigs om elkaar dit de hele dag door na te roepen in het voorbijgaan.
Inmiddels is het de laatste dag van het jaar en is Albert alles aan het voorbereiden om oliebollen te gaan bakken. Was het weer de afgelopen dagen zonnig, windloos en warm is het vandaag iets guurder. En oliebollen bakken doe je buiten...dus is er een terras vrijgemaakt en daar zal hij uit de wind kunnen staan. Vanmiddag komen er diverse eilandvrienden proeven van deze Nederlandse specialiteit. Te vergelijken met de Griekse loukoumades al zijn die veel kleiner.

De mooiste opmerking van dit jaar gaat naar een Oostenrijkse gaste: Kęthira, the wild beauty. De tekst in de foto is van oudere datum.

Wij wensen iedereen een heel gezond, vrolijk en gelukkig 2014 toe.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende