Pavlopetri? 
Pavlopetri is een van de oudste onder water gelegen steden en ligt voor de kust van Neapolis tegenover Kythira. Pas in 2011 is er voor het eerst onderzoek gedaan. De stad is tot 'leven' gebracht zoals je kunt zien in deze documentaire van de BBC. Er wordt uitgebreid ingegaan over de techniek van het onderzoek maar het vertelt ook veel over het leven van duizenden jaren geleden.
Klik hier voor de link naar de documentaire.

Veel kijkplezier!
Anita[ 1 reactie ] ( 460 keer bekeken )   |  related link
Voorjaarsaanbieding 
Ze zijn er weer. Aantrekkelijk vliegtickets in april met vertrek vanaf Amsterdam of Dusseldorf. Een aantal hebben we al uitgestippeld.
Kijk snel bij de april aanbieding.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Antikythira 
Regelmatig krijgen we vragen of het mogelijk is om Antikythira te bereiken. En is het leuk? Lees hier ons verslag van mei 2009 en oordeel zelf.
Dagtrip Antikythira.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Wandelen op Kythira 
Vervelen jullie je nooit? Een veelgestelde vraag en ook een heel begrijpelijke. En nee, we vervelen ons nooit. We hebben zelfs een pittig schema sinds 2 weken. Namelijk drie ochtenden in de week Griekse conversatielessen. Mét huiswerk. Daar zijn we wel een paar uur zoet mee. Weer heel erg leuk om na 5 jaar weer eens de studioboeken in te duiken. Het doel om ons huis-tuin-en keuken Grieks te verbeteren. Morgen al de eerste test!
Af en toe ook een vrije dag. Gister maakten we tijd voor een wandeling. Tip van Kythira Hiking en binnenkort wordt dit oude pad, monopathi, subtiel bewegwijzerd.
Dit pad start bij het standbeeld van Kolokotronis en voert over diverse bergruggen richting Diakofti. Verrassend mooi.

Anita


[ 2 reacties ] ( 498 keer bekeken )   |  related link
Reisverslag 
Klik hier voor een kort verslag van Kythira naar Athene.

Vragen? mail gerust.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende