De zomerkrant van Kythira 
Al 20 jaar lang heeft Kythira een eigen zomerkrant: Kythera Summer Edition. Half in het Engels en half in het Grieks. Het is gratis te verkrijgen in bijna elke winkel of restaurant. Neem het mee want er is altijd wel wat te beleven ergens op Kythira...

Anita

[ 1 reactie ] ( 286 keer bekeken )   |  related link
Jacoline Vinke 

We hebben het boek! In het Engels en in het Grieks. De door Jacoline Vinke persoonlijk geschreven tekstjes over de 220 kleine hotelletjes en gastenverblijven in Griekenland zijn nog mooier dan alle foto's. Het is een heel mooi reisboek geworden en ik zou zo mijn vakantie plannen met dit boek in de hand. Prijzen vanaf 45 euro pppn, en dan ook nog verblijven op de mooiste plekken en accommodaties in Griekenland. Wie wil dat nu niet? Het ontbreekt ons in ieder geval aan tijd het blijft bij er in bladeren en lezen.

Anita

NB: het boek is te bestellen via Jacoline Vinke haar website.

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Lord Elgin 
Wie kent niet het verhaal van marmeren sculpturen van Lord Elgin? In 1802 zonk het schip, Mentor, voor de kust van Avlemonas, Kythira. Het schip lag vol met marmeren beelden uit het Parthenon in Athene. Deze zijn te zien in het British Museum in Londen. Volgens Lord Elgin zijn deze beelden eerlijk verkregen conform afspraak met het de Ottomaanse bezetters van Griekenland destijds. Tot op de dag van vandaag zijn Griekenland en Engeland nog altijd aan het 'bekvechten' waar deze stukken nu thuis horen. Griekenland wil ze graag in een van de museums ten toon stellen.
Gisteren is men weer een onderzoek gestart, voor twee weken, naar het wrak. Niet dat men op zoek is naar nog meer marmer maar er ligt nog veel interessants in en om het wrak. Een van de archeologen nodigde ons uit om over een week nog eens langs te komen. Kunnen we alle gevonden schatten komen bewonderen. Spannend.

Waar het bootje in het water ligt is men aan het onderzoeken.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Video over Griekenland 
Ik waarschuw je. Na het zien van deze video's over Griekenland wil je nog maar één ding: er direct naar toe. Een prachtige reportage waarbij de geschiedenis, cultuur, de moderne Griek, het leven op het vaste land en op de eilanden allemaal aan bod komt. Ga snel kijken, klik op de blauwe tekst.
Joanna Lumley's Greek Odyssey

Lief broertje, al bijna weer thuis, nog bedankt voor deze geweldige tip.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Jongste broer... 
...op bezoek. Met Emmy natuurlijk.
Vliegen van Groningen naar Kreta van Kreta naar Kythira en voila!

Daar sta ik dan met broerlief. Woensdag vertrekken ze al weer naar Kreta en dan terug naar Grunn.
Anita


[ 1 reactie ] ( 1169 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende