Nieuw Grieks tv programma! 
Met Kythira in de picture. Klik op deze link http://webtv.nerit.gr/katigories/psixag ... me-ellada/ en krijgt een vleugje Griekenland en Kythira in het bijzonder. Al spreek je geen Grieks dan is het nog leuk om naar de beelden te kijken.

Veel plezier!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Prachtige video 
Ben je nog nooit in Griekenland geweest, twijfel je, wil je heel graag maar kun je niet komen? of ben je juist dol op Griekenland? Deze video is voor iedereen een feest. Echt genieten.
Klik hier voor prachtige plaatjes en teksten(in het Engels)
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Grieks eten 
Wat bestel voor eten als je voor het in eerst Griekenland en dan ook nog op Kythira belandt? Best lastig zeker omdat er niet altijd een menu kaart is. Staat de eigenaar, meestal ook de kok, naast je en begint een hele lijst van gerechten op te noemen. Zelfs in het Engels is het een hele toer om te onthouden wat er aan het begin is geneomd. Vaste eilandgasten weten waar ze de lekkere gegrilde vis kunnen eten bijv. bij Skandeia, of vegetarisch bij Hydragogio of Filio, of dat je een kijkje in de keuken mag nemen bij Pierros. De lekkerste tzatziki en moussaka eet je bij ons in het dorp bij Maro. Een aangename aanvulling van al dat lekkers is het onlangs geopende restaurant Familia in Fratsia. Hele mooie Griekse gerechten maar dan net even anders.

Altijd een verrassing is een bordje 'pikilia', zie foto. Zalige Griekse hapjes, veelal home-made, en ook te verkrijgen bij een Kafeneno of barretje. Een waar proeffestijn tesamen met een glas wijn, ouzo of tsipouro aan het einde van een wandel- of stranddag. Kali orexi, eetsmakelijk!

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verkiezingen(vervolg) 
Kęthira en Antikythira hebbe een nieuwe burgemeester: Dimarchos Kirios Charchalakis . Gezien de aantal stemmen heeft hij overtuigd gewonnen. Zal er nu echt een andere wind gaan waaien over het eiland?
Het zal een paar maanden duren voordat de nieuwe burgemeester is ingewerkt. Mochten er opmerkelijke zaken spelen dan laten we het weten.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nederlandse architect in Athene!  
Er wordt hard gewerkt in Athene ter verbetering van de infrastructuur, groen-en watervoorzieningen en onderwijl het behoud van al het oude, antieke en dat wat de stad zo bijzonder maakt. Wij houden van Athene. Net als de Nederlandse architect Knuijt. In onderstaand artikel verteld hij over de veranderingen die op stapel staan in het centrum en hoe hij de samenwerking ervaart met de Grieken.

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_ar ... 014_539784

Veel leesplezier! wel in het Engels
Anita

NB:tips over waar te verblijven in Athene vind je op onze website

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende