De Verhuizing! 
Het is zover deze week gaan we verhuizen naar ons Eerste Eigen Griekse Huis in Frilingianika. Lampen monteren, schoonmaken, kitten een heleboel kleine klusjes houden ons al 2 dagen bezig. Alle zin en onzin spullen die we een jaar geleden zorgvuldig(met hulp) hebben ingepakt komen nu weer tevoorschijn. De wasmachine heeft al proef gedraaid en met goed resultaat. Nu de vaatwasser nog. De deurtjes voor de koelkast en het vrieskastje pasten precies, te precies. De laden in de koelkast en vriezer konden we niet meer naar buiten trekken. Daar komt een nieuw frame voor. De leiding in de keuken lekt nog steeds, gebruiken ze die oude troep weer(grrr), maar dat zijn details. We gaan snel weer verder.
groet,
Anita[ 1 reactie ] ( 648 keer bekeken )   |  related link
Zin in een Grieks eiland in 2009?  
In ons filmpje van 17 december hadden wij al aangekondigd dat in mei de oplevering van ons Guesthouse annex Bed&Breakfast plaats zal vinden.
Wij houden een slag om de arm. Onze planning is nu dat wij in juli dit jaar onze eerste zomergasten kunnen ontvangen. De bouw lijkt snel te gaan maar er moet nog heel veel werk gedaan worden. Ook na de oplevering. Heel erg spannend allemaal.
Om (geestelijk) te ontspannen, en om onze creativiteit extra te stimuleren, hangen wij al weer een paar dagen in de bomen. Olijven plukken dus. Het is zo leuk om te doen dat wij bedacht hebben om onze gasten de mogelijkheid te bieden om een aantal dagen olijven te komen plukken. Het echte Griekse eilandleven ondergaan, zeg maar. De start van de olijven pluk is eind oktober. Hoe wij dat bedacht hebben lees je hier http://www.eengriekseiland.nl/blog/stat ... 119-175746

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 1014 keer bekeken )   |  related link
DE NIEUWJAARSKAARTEN ZIJN ER!  
Eindelijk weer eens post! Met nog steeds kerst-en nieuwjaarswensen uit Nederland. Onze eigen, in Nederland gedrukte, nieuwjaarskaarten zaten er ook eindelijk bij. Na 1 dag schrijven en honderden kaarten verder zijn ze ook al weer retour naar Nederland.
Een nieuwjaarswens eind januari ontvangen is weer eens wat anders toch. ;)

groet
Anita

[ 1 reactie ] ( 2546 keer bekeken )   |  related link
De post heeft vertraging. Alleen waar? In Nederland of in Griekenland? 
Nog steeds ontvangen wij kerstkaartjes uit Nederland, erg gezellig om hier post te ontvangen en allemaal reuze bedankt. Nu hebben wij begin december nieuwjaarskaarten laten drukken in Nederland en zijn ze per post naar Kythira verzonden. Met de bedoeling ze hier te personaliseren. Tot op heden zijn ze nog niet gearriveerd. Stom van ons. Achteraf zijn we er toch te laat mee gestart.Of niet? want vandaag hoorden wij dat iemand 4 maanden op een pakketje had gewacht!
Over onze eerste Kerst op Kythira lees je meer in december 2008 .
Anita[ reactie toevoegen ] ( 16 keer bekeken )   |  related link
Een Gelukkig, Gezond en Groen 2009 

Het nieuwe jaar lonkt. Nog een paar dagen en dan is het turbulente jaar 2008 voorbij. Voor de hele wereld een heftig jaar. De financiŽle wereld op z'n kop. Het kan in 2009 toch alleen maar verbeteren? Of is dat schijnhoop?
Het enige wat wij, in ons micro-economietje, weten is dat wij in 2009 opengaan met Fos kai Choros. Zullen wij het redden om in augustus klaar te zijn voor de allereerste gasten?
In januari, rond de 20e, zit eerst de verhuizing naar ons eigen huis in de planning.
Op nog kortere termijn is het Oudejaarsavond. In Nederland altijd een speciale dag. Niet in het minst omdat Jacqueline dan jarig is en wij niet langs Assen kunnen zonder een gebakje te scoren. Om daarna in Apeldoorn bij Ingrid haar zalige zelfgebakken oliebollen te verorberen met (te) veel wijn. Op die eerste frisse, verwachtingsvolle dag van het nieuwe jaar werden ook altijd de families bezocht. Hoe zal dat op Kythira gaan? Als het net zo gezellig wordt als onze eerste Kerst op Kythira dan kan het niet meer stuk. Lang leve het internet-tijdperk waar wij nu in leven. Ontzettend bedankt voor alle hartverwarmende mailtjes, weblogberichtjes, kaartjes en sms'jes in 2008. Blijf ons volgen in 2009 want het wordt echt spannend in het nieuwe jaar.
Voor de echte Griekofielen die geen Grieks spreken Gelukkig Nieuwjaar op zijn Grieks is:
Chronia Polla of Kali Chronia of Kales Jiortes.
Albert&Anita

Velden vol groen in december[ reactie toevoegen ] ( 4 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende