2015!!! 
Met regen en keiharde wind zijn we fris het nieuwe jaar ingegaan. De traditie van oliebollen bakken hebben we om die redenen uitgesteld naar...31 december 2015...
Telefoon en internet werken allebei niet meer. Het zal een dezer dagen herstelt worden maar tot zo lang zitten we te werken in Frili palace. Ons Eerste Griekse Huis!
Het is lekker zonnig buiten dus laptop aan de kant en hup tijd voor een heerlijke wandeling. Kom je ook eens meewandelen?

Nogmaals de allerbeste wensen voor 2015.
Albert&Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Fijne feestdagen en een sprankelend 2015 


Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 81 keer bekeken )   |  related link
Presidentsverkiezingen in Griekenland 
Op 29 december weten we het zeker: nieuwe verkiezingen of niet!
Nieuwe verkiezingen komen alleen als de huidige minister president Samaras niet in staat is om het parlement enthousiast te krijgen voor Stavros Dimas. Daarvoor zijn 200 stemmen nodig van de 300. Op 17 december was de eerste ronde en doordat er slechts 160 stemmen waren komen er nog 2 stemrondes.
Of we blij moeten zijn met nieuwe verkiezingen, met hoogstwaarschijnlijk een andere regeringspartij, is nog maar de vraag. De hoop en de verwachting van vele Grieken op een nieuw gevormde regering die alle huidige (financiŽle) ellende wel eens even zal oplossen is een utopie. Het zal alleen nog meer onrust teweegbrengen en op den duur geen oplossing blijken te zijn voor de, nog altijd aanwezige, chaos in het land. Is zo doorgaan dan goed? Dieper wegzakken kan haast niet zou je denken, en dat klopt. Echter een nieuwe regering, want ook de mensen van een andere partij zijn beslist geen engeltjes, zal het hervormingsproces alleen maar vertragen of anders uitgedrukt, de financiŽle ellende verlengen.

Anita

[ 2 reacties ] ( 48 keer bekeken )   |  related link
De donkere dagen voor Kerst 

Doe mij maar de groene dagen voor Kerst!
Die zijn er op Kżthira in overvloed. Elke dag wordt het eiland een beetje groener compleet met lammetjes in de wei enzo. Het lijkt wel lente. Het 'kerstgevoel' is nog ver weg. Vandaag zowaar een donkere regendag. Zal het eiland nog (kerst)groener worden van al die nattigheid?

Anita

NB: wel fijn lees- en kijkvoer bij de olijf-pluk-weken 2014

[ 3 reacties ] ( 67 keer bekeken )   |  related link
Kżthira van uit de lucht! 
Na het prachtige fotoboek is er nu ook een DVD 'Kythera from the air'. Wil je eens zien hoe dit er uit ziet? Klik dan hier voor de trailer.
De link biedt tevens de mogelijkheid om de DVD en/of het boek te bestellen.

Anita
[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende