Jubileum 
Het is zomer 2004. We pakken de atlas van Zuid-Europa en Albert laat letterlijk zijn vinger vallen op Kęthira. De vakantie is snel geboekt met Ross Holidays de enige website, toen nog, die duidelijke informatie gaf. Een week in Agia Pelagia en een week in Avlemonas in het najaar van 2004. De tweede week gaan we op ontdekkingstocht. Plannen om te verhuizen naar het buitenland zijn vaag. Echter twee jaar later, na weer een korte vakantie op Kythira, weten we het zeker: we gaan op Kythira wonen.
En zie daar 10 jaar na onze eerste stap op het eiland bestaat het guesthouse precies 5 jaar!! Geopend op 1 augustus 2009 om precies te zijn.
Als ik terugkijk lijken al die jaren voorbij te zijn gevlogen. En toch als ik terugdenk aan de vakantie van toen, of blader in ons inmiddels verouderde foto boekje met afgedrukte foto's, lijkt het een eeuwigheid geleden. Wat een tegenstelling.
Blij ben ik, zijn we, met het weblog. Dat we vanaf het begin alles opgeschreven hebben. Wat een heerlijk naslagwerk voor ons maar ook voor iedere Nederlands-talige (eiland)gast. Menigeen leest het voor hun vakantie of beginnen eraan zodra ze hier zijn. Het is inmiddels een heel boekwerk. Blij zijn we met alle trouwe lezers tegenwoordig volgers geheten. Een weblog heet inmiddels een blog en ben ik een blogger. Zelfs met onze qua uitstraling, en toepassingen, enigzins gedateerde weblog.
Voor ons is Kythira nog net zo mooi als in het begin. Niet waar! Het is nog mooier en leuker geworden. Tijd om ons te vervelen, soms verlang ik daar zelfs naar, is er niet bij en saai is het nooit. En heus, veel gaat hier niet van een leien dakje. Het leven op een Grieks eilandje is zeer zeker een 'uitdaging' die wij overigens nog elke dag met veel plezier aangaan.
Zo dat waren onze mijmeringen van de afgelopen week. Nu weer vooruit kijken naar de komende drukke maanden.

Anita

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)