Veranderingen 
Het droomhuis van menige bezoeker op Kythira, de voormalig Hongaarse ambassade, oftewel het huis met de zonnewijzer in Avlemonas. Het is prachtig gerenoveerd. Er ligt nog een kerk achter, Ajios Minas, en om de kerk ligt nu een betonnen weg met uitkijkpost over de haven.

De afgelopen maanden neem ik een positieve dynamiek waar op Kythira. Jonge mensen die met nieuwe activiteiten bezig zijn. Omdat ze trots zijn op het eiland en geloven in en leuk vinden wat ze doen. In september zal ik een verslag maken van de highlights.
Gisteravond hoorden we dat er lantaarnpalen op de route van Aroniadika naar Pitsinades geplaatst gaan worden. Of we daar blij mee waren? Nou nee want de maan en prachtige sterrenhemel, die wil je niet missen, zorgen voor voldoende zicht. Standaard ligt in ieder appartement een zaklantaarn zodat op echt donkere dagen men de weg naar het kafeneon, taverne of supermarkt(maandag gaat deze open) veilig kan vinden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee dus we houden goed in de gaten wanneer er een paal in de grond geslagen gaat worden.

Anita

NB: op de foto zie je twee koppies in het water, om 8 uur in de avond is het voor een Griek nog heel gebruikelijk om even te badderen in zee.

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)