Caretta Caretta oftewel de zeeschildpad 
Had ik al eens geschreven in de zomerverhalen van 2011 over de 2 schildpadden in de baai van Kapsali dan zijn het er deze zomer 3. Afgelopen week zijn er eieren gelegd op het strand van Kapsali. Een paar weken eerder waren er ook al eieren gesignaleerd in de baai van Agia Pelagia. Helaas zijn deze letterlijk onder voet gelopen door de eilandgasten. In Kapsali proberen ze een betere bescherming te bieden. De eigenaar van het cafe Xrisopsaro, Dimitris Baltzis van oa. I love Kythira ,zit er met de neus bovenop. Het stukje strand is inmiddels afgezet.
Gisteravond vertelde Catharina, de plaatselijke dierenarts met kennis van schildpad tot kat, dat de schildpadden eens in de 20 jaar eieren leggen. Op het strand waar ze zelf geboren zijn! Conclusie er zaten 20 jaar geleden veel meer schildpadden op Kythira en dat bevestigd Catharina. Ook in de baai van Paleopoli blijken er veel te zijn geweest. Helaas maar waar de reuzenschilpad dreigt uit te sterven.
Wordt vervolgd want we gaan natuurlijk de ontwikkelingen in Kapsali volgen.

Anita


Anita  
De waterfietsverhuur...nog altijd goede herinneringen aan. Net als de reuzenschildpad die zich toen een paar keer liet zien in de baai van Kapsali. Die zwemt er nog steeds en is wel anderhalve meter. Maar ik heb hem niet opgemeten dus je weet het, de verhalen worden steeds groter in de loop der tijd...Er zwemmen nu nog twee kleinere in de baai. Volgens mijn informatie leggen ze de eieren onder het zand. Wordt vervolgd.
groetjes
Anita

henk letens  
Ik kan mij heugen dat, Albert toen hij nog bootjes verhuurde, heel in het begin van jullie aanwezigheid op Kythira, de schildpadden ook heeft gezien.
Hoe groot zijn de schilpadden ? Leggen ze hun eieren niet onder het zand ?
Of gewoon op het stenenstrand ? We blijven jullie en de schildpadden volgen.

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)