Wandelen op Kythira 
Vervelen jullie je nooit? Een veelgestelde vraag en ook een heel begrijpelijke. En nee, we vervelen ons nooit. We hebben zelfs een pittig schema sinds 2 weken. Namelijk drie ochtenden in de week Griekse conversatielessen. Mét huiswerk. Daar zijn we wel een paar uur zoet mee. Weer heel erg leuk om na 5 jaar weer eens de studioboeken in te duiken. Het doel om ons huis-tuin-en keuken Grieks te verbeteren. Morgen al de eerste test!
Af en toe ook een vrije dag. Gister maakten we tijd voor een wandeling. Tip van Kythira Hiking en binnenkort wordt dit oude pad, monopathi, subtiel bewegwijzerd.
Dit pad start bij het standbeeld van Kolokotronis en voert over diverse bergruggen richting Diakofti. Verrassend mooi.

Anita


Anita  
Hallo Richard,
het standbeeld staat op de route naar Diakofti! Er staan bordjes die ernaar verwijzen.
Tijdens de Turkse bezetting vocht Kolokotronis tegen de Turken en in 1806 nam hij zijn toevlucht in het toen verlaten klooster van Agia Moni.
(Kythira is trouwens nooit bezet geweest door de Turken. Agia Moni is te zien vanuit vele posities op Kythira en ligt boven/achter Alvemonas/Diakofti.)
Kolokotronis bezwoer, dus in 1806, dat zodra Griekenland bevrijd zou zijn van de Turkse bezetting hij het het klooster zou renoveren. De bevrijding was in 1821 en wordt elk jaar op 25 maart gevierd. In 1840 is Agia Moni gerenoveerd. Kolokotronis overleed in 1842 maar wordt nog altijd beschouwd als een volksheld van Griekenland.

groetjes
Anita


Richard Sperling  
Lijkt me een mooie wandeling Anita, maar waar staat dat standbeeld van Kolokitronos en wie was hij?
Groeten, Richard

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)