De Crisis  
Wat merken jullie van de financiŽle problemen in Griekenland? Hebben jullie last van de crisis? Dit zijn vragen die ons vaak gesteld worden door familie, vrienden en gasten.
Wat wij merken is dat de electriciteit, vanwege stakingen, weleens uitvalt. Maar dat gebeurde voorheen ook regelmatig. De benzine een stuk duurder is geworden en ook diverse producten in de supermarkt, waar het prijsniveau vreemd genoeg toch al ver boven dat van Nederland ligt.
Wat betreft het toerisme. Voor ons Guesthouse is 2010 het eerste volledige jaar en dus we hebben geen refentie aan voorgaande jaren. Maar de reserveringen gaan naar wens. Eigenlijk zoals we verwacht en gehoopt hadden. Kortom niet heel erg veel last.
Wel spreken we met de Atheense bevolking en die zijn allemaal erg triest zeker hoe een vredige demonstratie abrupt gestopt wordt en er drie mensen omkomen.
In Athene is het leven de laatste jaren niet leuk, heel slecht eigenlijk. De uitzichtloosheid van verbeteringen op korte termijn maakt de Atheners radeloos.
Een Griekse dame uit Athene, die een paar dagen bij ons verbleef, vond dat ze op Kythira in een andere wereld was. In Athene is de crisis het gesprek van de dag. Ze wist ons ook te verzekeren dat toeristen geen hinder zullen ondervinden, uitgezonderd de stakingen maar die zijn er altijd al geweest.
Kalo taxidi!
Albert&Anita


Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)