Koud, helder en zonnig 
Vandaag werd het eiland weer eens met het bekende heldere Griekse licht (= Fos) beschenen. Het was zo helder dat de besneeuwde bergtoppen van de Peloponessos bijna in onze achtertuin leken te staan. In het Zuiden zagen we Kreta liggen en ook daar meenden we besneeuwde bergtoppen waar te nemen. Helaas komt dat op een foto niet over.
Het licht maakt dat je verwonderd en bewonderend kijkt naar de wereld om je heen. Op de heuvels liggen kleine zandweggetjes die ineens uit het niets te voorschijn lijken te zijn gekomen. Stond dat kerkje daar altijd al? De cipressen schijnen statiger dan ooit. De natuur oogt bijna onnatuurlijk groen.
Door het licht zie je plotseling overal zee om je heen. De horizon is scherp afgetekend en waar je ook rijdt, er is altijd wel een kloof waar tussendoor de zee te zien is. Dat geeft een gevoel van ruimte(= Chóros).

Wat we de afgelopen maand allemaal uitgespookt hebben lees je binnenkort in Januari 2010. Een beetje vakantie is het nu wel voor ons.

Albert&Anita

NB: de foto is van ons terrein genomen. De schoonheid van het licht is altijd moeilijk vast te leggen. Beter is om het zelf te komen bewonderen.


mariëtte 
mooi verhaal over het licht. Met veel plezier het verslag van december gelezen, en de foto's bewonderd. Veel herkenbare plaatjes. Met een beetje geluk hoop ik dit jaar naar Kythira te komen!

hartelijke groeten
Mariëtte

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)