De olijven hangen als trossen druiven aan de bomen  
Die vragen er gewoon om om geplukt te worden en dat doen wij dan ook. Overigens is zo`n beetje heel Kythira olijven aan het plukken. Wij zijn nu een week bezig en hebben inmiddels al meer dan 125 kilo olijfjes, goed voor een kleine 25 kilo olijfolie. En we zijn er nog lang niet ik denk dat we het dubbele gaan plukken. Deze week brengen we de eerste lading naar de olijfpers. Dan hebben wij onze eigen olie. Inmiddels hebben we ook al onze eigen vis gevangen, samen met Takis in zijn bootje. Daar kunnen we 3 x van eten. De sinaasappelen plukken we van de prachtige boom van Mie en Fred(die wonen de komende maanden weer in Belgie). Zelfgekweekte pompoen eten we(op z`n Surinaams) bij Frank en Irene en verder staan er veel bomen waarvan de vruchten ongeplukt blijven hangen. Maar wij plukken die gewoon hoor. Midden oktober waren dat nog steeds de amandelen en vijgen en begin november de granaatappeltjes. Zo komt Jan Splinter door de winter. Dat mag ook wel want er wordt hard gewerkt met die 2 projecten van ons. Op sommige dagen zijn er wel 15 mensen op 1 dag voor ons aan het werk(degene die niet aan het olijven plukken zijn). De nota`s stromen ook binnen maar we kunnen wel zien waarvoor we die betalen. Er begint vorm te komen in de gebouwen.
Bij Project Frilingianika en Project Fos kai Choros vind je altijd recente foto`s.

Anita

Willeke Luinge  
Hallo Anita en Albert

Vol bewondering heb ik jullie projecten bekeken. Ik ben het vroegere buurmeisje van Albert en woon nu net als jullie in een Mediteraans land.Italie en welliswaar in het mooie Abruzzo. Jan en ik zijn 3.5 jaar geleden hierheen vertrokken en zijn dit jaar voor het eerst met onze eigen olijfolie naar NL vertrokken voor de verkoop en natuurlijk om weg te geven.
Wij zijn dit jaar begonnen met onze B&B en vanaf mei volgend jaar zal de tentencamping open gaan. We zitten in de bergen , maar ook vlak aan de kust.Het blijft steeds heel spannend en soms lastig, maar nooit saai, daar weten jullie ondertussen ook alles van lijkt me.
Heel veel succes met jullie project en hopelijk zullen jullie "Sinterklaas" in jullie nieuwe woning kunnen vieren.

Groetjes Willeke
www.roccadisotto.com



Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)