Groene energie is geweldig!  
Maar overdrijven is ook een vak. De planning is om te beginnen met 80 windmolens met een hoogte van 120-150 meter. Op een eiland waar de hoogste berg 504 meter hoog is zal alleen al het visuele effect dus gigantisch zijn! Hieronder een realistische foto van het toekomstige aanzicht van de bekende badplaats Agia Pelagia. De bekabeling naar het eiland is een dusdanige grote investering dat er verwacht wordt dat als er eenmaal 80 zijn een uitbreiding naar maar liefst 225 windmolens onvermijdelijk zal zijn om de investering er uit te kunnen halen. Voor Kythira zelf zijn 3 windmolens al voldoende om het hele eiland van electriciteit te voorzien. Met aanleg van de molens wordt Kythira officieel een 'industriele zone' met alle andere kwalijke gevolgen van dien.
Waarom op Kythira: een belangrijke reden is dat Kythira maar 3000 kiesgerechtigden heeft en de overheid verwacht maar weinig weerstand van de bevolking. De politiek zit in een spagaat vanwege de druk vanuit Athene dus daar is weinig van te verwachten. Het zou eeuwig zonde zijn als een van de laatste echt authentieke Griekse eilanden op deze manier wordt bedorven.
Ben je het niet eens met de windmolens ga dan naar www.petitiononline.com/kythera/petition.html EN TEKEN!
Rutger  
Ongelovelijk verhaal en het ziet er niet uit !

Succes ermee, gaat hopelijk niet door.petra  
Natuurlijk heb ik getekend, dit mag niet gebeuren :(
groetjes

Petra

Mama Louloudia  
Het kan mij niet groen genoeg zijn, ook wat energie betreft. Maar dit plan is volkomen krankzinnig en waarschijnlijk eerder milieuvervuilend dan dat het voordelen voor een schonere omgeving oplevert.

Ondoordacht en slecht!

karin  
:( wat een plan zeg!
Ik heb getekend!

Jullie eiland kunnen ze beter niet bederven met dit soort zaken.
zoen kato

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


:) :-) :( o) -) ;) z)